6 Şubat 2009 Cuma

Ben' e Dair / Küçücükkennnn

Bugün mim konumuz küçüklüğümüz. Kendi resminde de uçağın içinde olunca tam uçan kelebenk oldu (: ve buraya kondu.

Bende dünya üzerinde ki her insan gibi bayılırım bebeklik hikayelerimi dinlemeye ve inanırım ki en huysuz insan bile annesinden bebeklik anılarını dinlemeyi sever. Ben en küçük çocuğum, babamın emekliliğine de denk gelince, annemin değil babamın kucağında büyüdüm desem yeridir. O nedenle babamla çok sıkı fıkıyızdır. Genel olarak çok uslu bir çocukmuşum. Koydukları gibi bulurlarmış beni. Ama istediğim şeyler olana kadar tabiki... Neler yaptım diye düşünürsem ilk aklıma gelenler aşağıdakiler...

@ Annem 33 yaşındaymış ve o zamanlar kendini doğum için geçkin hissetmiş olacak ki; ben düşeyim diye ilaç içmiş. (4. çocuğum) Ama Allah işte inatla yaşama tutunmuşum. Sonra da çıkmıycam diye diretip, doğumunu 2 hafta geçiren bir bebekmişim. (bezelyede 3 hafta geç doğdu, karnımda öldü diye panikleyip neredeyse ben gidecektim)


@ İki kere biri 3 diğeri 4 yaşımdayken evden kaçmışım. Birincisi ablamın peşinden onun okuluna, ikinci ise canım çikolata yemek isteyince babamın gittiği kahveye.


@ Bir gün evde duran babamın jopunu alıp (haberlerde izlediğim gibi acaba acıtıyormu gerçekten diye) sol elimi açtım ve sağ elimle vurdum. Bir müddet sessizleştim tabi ki ve elimdeki baloncuk 10 günde falan ancak iyileşti. Ama bir daha o jopa asla dokunmadım. :) Allah tan silaha dokunmamışım. Ama kurşunları alıp alıp okulda arkadaşlarıma götürdüm yani.


@ Kahkülü olan kızları çok severdim ama benim yüzüm ufacıktı bana yakışmaz diyorlardı. Yine de istiyorum diye aldım makası kestim. Ama biraz yamuk oldu sanki diyeee diye keserken ufacık bir tutam kaldı alnımda. Eee öyle de okula gidemem ben deyip jileti aldığım gibi saçımın dibinden kestim. Bir hafta sonra iğrenç bir biçimde dik dik saç kırıntıları çıktı oradan, fondotenle bile kapanmadı. Tabi bir daha saçımı da kendim kesmeye kalkmadım.


@ Abimin bütün kız arkadaşlarını bilirdim, evde herşeyin yerini de ben bilirdim. Ajan gibi bilmediğim şey yoktu. Ama söylemezdim kimseye onlar ararken ben izlerdim yan gözle.


@ Yaklaşık 8-9 yaşıma kadar tülbent koklayarak uyudum. (koku severliğim o günden bugüne dek uzanır) Onsuzken ağlamaktan baygın düşene dek gözümü kırpmazdım mesela. Öyle yerlerde sürüye sürüye elimde taşıdım. Aramızda çok şizofrenik bir bağ vardı. Sonra bir şekilde bıraktım. Ama çok uykum olmadığı anlarda yine zaman zaman elime alıp kokladığımı hatırlıyorum.

@ Küçükken tanıdığım bütün erkeklerin subay olduklarını sanırdım. Babam ve amcalarım subay olunca.

@ Diğer çocuklar düşer bir yerlerini kırarlarken bana hiçbir şey olmadı mesela. Hep kolu ayağı alçılı çocuklara özenirdim. Hiç bisikletim olmadı, hep bisikleti olanları da kıskandım içten içe. Hiç dayak yemedim, hiç kardeş kavgası kıskançlığı çekmedim, ben büyürken abim, ablam evlendi. Şımarık değildim.




@ Babam yeşil gözlü kumral bir adamdı. Dedem (annemin babası) de sarışındı. Nasıl olupta dedemin annem gibi esmer bir kız oldu anlayamazdım. Dedemi hep babamın babası olarak düşlerdim. Çünkü onlar birbirlerine inanılmaz benzerlerdi. Bende nerde ela veya yeşil gözlü erkek görsem diplerinde bittim uzunca bir müddet.


@ Resimdeki ilk arkadaşım mehmet. Seneler sonra ailesini de alıp beni istemeye geldiler. Ben pek esmer insanlardan hoşlanmam bunu büyümüş kapkara haliyle görünce annem benim dememe gerek kalmadan annem damat adayını savsakladı. Kardeşleri falan olmuş, küçücük yaşta kapanmışlar. Beni böyle yazın askılılarla görünce onların da gözü pörtledi. Beni de kapandı falan sanıyorlardı herhalde ne bileyim.



Biz bu mehmetle senelerce aynı yatakta uyuduk aynı yemekleri yedik, masaların altına girip o baba ben anne olduk... Bana pembe ona mavi kazak örerlerdi falan yani. İkiz gibi giyinirdik. Ben olanlarda kalırdım gündüzleri, çünkü annemin hep örecek örgüleri olurdu. Beni hep annesi ve mehmet, abim yada babam avuturdu. Sonra biz evimizi sattık onlarda karşımızdaki evden taşınmışlar.

@ Veee 6 yaşıma kadar mehmet hariç erkek çocuklarından (kuzenlerimde dahil) korktum. Ama ne korkma...! Eğer sokağın köşesinden bir erkek çocuğu geçsin; ben diğer sokaktan geldiğim gibi vınnnn, hemde ağlaya ağlaya ve yanımda beni koruyacak kim olursa olsun. Annneeeee erkek geliyoooo diye. Annem

- "niye ağlıyorsun kızım", "ee oğlan geliyordu sokaktan... ", annem "fgdfgljgdl"

Artık korkumun başlangıcını hatırlamıyorum ama 6 yaşıma dek sürdü. Belirli sokaklardan asla geçmedim.


@ Büyüklerin arasında sürekli tekne kazıntısı, el oyuncağı, doktortezi, kazandibi muamelesi gördüm hep. "Emekli" diye seslenirlerdi babamdan ötürü. "Emekli gel, emekli git" falan. Lakabım hep öyle kaldı. Bir çok eveveyn faktörüm olmuştur bu nedenle...

@ Oturduğumuz evin arka tarafında mağara ve sazlıklar vardı. Senelerce o mağaralarda yaşayan korsan hikayeleri anlattık birbirimize ve kızılderili olduk bazı bazı, benim adım "kantakiydi" (: . Annem hep tembihlerdi bizi gitmeyin etmeyin içkiciler varmış orada falan filan korkuturdu gözümüzü.


@ Ablamın pedlerini alıp parça parça keserek bebeğime bez yapardım ve bütün bebeklerimi istisnasız ameliyat eder gibi kestim. Altlarını delip daha kolay çişlerini yapsınlar diye.


Şimdilik aklıma gelenler bunlar küçüklüğüme dair.

21 yorum:

Pilli Petro dedi ki...

ben de seviyorum çocukluk hikayelerini.oğlan çocuklarda kaçman ilginçmiş yaw :))

foodbynil dedi ki...

Kahkül :) anam herkes bunu yapmış demek bende tv deki bi kızda görüp televizyonun önünde kıza bakarak kesmiştim akıllıyım yaa besleme gibi dolandım ortalarda sonra :)

LoLLa dedi ki...

eheueheueheueheueueeuheeu hiiiyyyyaaaa yine yerlerdeyimm allaaaammm nasi guzel guldum gene sayende yaaa eheue ped olayi supermis :DDDDD

kissess lovess hug

efsa dedi ki...

Bekriya valla her seferinde ödüm kopardı. Birde kazlar vardı onlarda peşimden gelirlerdi ben kaçarken :)

perikızı evet her ufaklığın bir saç kesim hikayesi oluyor dimi :)

lollaammm :))) zaten iyicene sapıttık işi gırgıra vurduk bu aralar.

cigarette smoking man dedi ki...

sonuncusu güzelmiş...

LÂL dedi ki...

Böyle güzel çocukluğun varsa hiç büyüme..

beenmaya dedi ki...

ya bu aralar bir çocukluk furyası başladı ki her biri diğerinden eğlenceli yazıların. vallahi ben seni daha küçükken tanısaymışım çok fena yaparmışım bunu da demeden geçmeyeyim :)))

efsa dedi ki...

magnum opus :)) şimdi içindeki taneciklerin nasıl su doldugunu anlatıyım da gör :))


Lal hala içimde büyümemiş bir kız var, ö zellikle çok güzel babasının kızı olabilirim.


Maya sen beni kıtır kıtır yerdin valla. Ben mimlemiyorum isteyen yazsın diyorum sen de anlatırmısın kendi çocukluğunu.

beenmaya dedi ki...

tamam anlatırım bende birara senin güzel hatrına :))

foodbynil dedi ki...

oluyor gibi hemen facete kahküllü bebeler grubu gurup ortalama kaç kişi olduğumu öğreniyorum :)

ELİF dedi ki...

Çocuklugun çok güzelmiş.Gerçi herkezin çocuklugu çok şekerdir eminim...
fotolarda çok harika...

Hayalbemol dedi ki...

Biraz yaramaz, biraz ürkek, biraz sevecen. Her ihtimale karşı dünyaya gelmen, inatçı bir kişilik mi yapar seni ne :)

terssert dedi ki...

mehmetlerin gelip kapıya dayanması çok garip olmuş :) demek ki umut vermişsin çocuğa o yaşta seni istemeye gelmiş. ne yaptınız plastik bardakta çay içtiniz diye böyle aniden çoştu mu :)

efsa dedi ki...

Elif teşekkür ederim :)


hayalbemol, benim o benim :))


terssert sanırım istemeye geldiklerinde 18 yaşında falandık. mehmetleri değil ama o mehmeti biliyorum yani.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Ne güzel yazmışsın Efsa.
Ben de severim çocukluk anılarımı dinlemeyi.
Sevgilerimle...

efsa dedi ki...

sevgiler özlem :)

Noni dedi ki...

En üst fotoya ilk baktığımda önce bezelye sandım !!! hık demiş senin burnundan düşmüş :)

kelebenk dedi ki...

bezelyeye dikkat et o güzel saçlarını kesivermesin jiletle:D

efsa dedi ki...

noni zaten inanılmaz benziyoruz :) huylar falan.


kelebenk ama her kız eninde sonunda makası eline alıp kesiyor. bizimki en basta kıyafetleri kesmekle işe basladı :))

kelebenk dedi ki...

bi de modacı olmasın... oyşşş ne güzel:):)

efsa dedi ki...

ahahaha ünlü oluyormuş defileler falan ooo uçtum bugün.

Related Posts with Thumbnails

..