18 Şubat 2009 Çarşamba

Günlerden bugün

18 Şubat 2008. Tüm şehir bu mucizevi olaya tanık etmek için dışarıda. Üstelik yaş sınırı da yok, genci yaşlısı bu olayı izliyor. Gülüyor... Evet tüm şehir gülümsüyor. Trafik ışıkları bile yeşil yansa insanlar duruyor. Arabalarından iniyorlar, kışın camdan elini uzatıyorlar. Görüntüler birini kovalıyor. Herkezin elinde bir telefon, herkez birbirini çekiyor. Ağzı açık ayran budalaları gibi bakınıyoruz. Kendi şaşkınlığımıza kendimiz gülüyoruz. Msn lerde hep aynı ifade "Kar yağıyor"... Bende herkez gibiyim. O an doğa ile bütünleşiyorum sanki. Ellerimi uzatıyorum ve hissediyorum tanelerin dokunuşlarını. Yüzüm, gözüm, saçım, kirpiklerim bile, her tarafım kar tanelerine bürünüyor. Mutluyum, gülüyorum önceki geceme inat... Allah beni gördü diye düşünüyorum. Evren beni mutlu etmeye çalışıyor. Bir önceki gecemin sancılarını unutturuyor. Beni mucizelerle ödüllendiriyor, beni seviyor... Sanki gözyaşlarımı almış dondurmuş başımdan yağdırıyor gibi.

Elimi uzatıyorum bir daha. Düşen tanelerinin birini çok arsızca yiyorum. (: Dayanamıyorum bir daha yakalıyorum, tekrar ağzıma atıyorum. Çocuk gibiyim ve herkez çocuk gibi...

Tabiki o büyülü yarım saat geçiyor ve her şey eski haline bürünüyor. Şehir yine mavi oluyor, bir daha kar buralara uğramıyor. Zaten en son 15 yıl önce uğramıştı diyoruz üzgünce... Hiçbir şey olmamış gibi yerimize dönüyoruz; biri ışıkları açıyor, gösteri bitiyor çünkü. Trafik yeniden işlemeye başlıyor. Ama hepimizin suratında aynı ifade, yanaklarımız kızarmış.

Aradan 9 ay geçiyor,. Şehir yine bembeyaz. Ama bu kez çok sesli, herkez evinde, herkez sığınmış, Bu felaketin geçmesini bekler gibi. Şehir maviliğini sabahında kaybetmiş, grilerin egemenliğinde... Akşamına ise beyazların.

Dolular yağıyor bu kez. O kadar çok yağıyor ki korkutuyor o görüntü, o ses insanı. Karanlıklardan korkan çocuklar gibiyiz. Bitsin istiyorsun, bitmiyor. Yarım saat geçiyor, 1 saat geçiyor hala yağıyor...ve birden duruyor. Sanki birisi o görüntüyü alıyor yerine farklı bir gökyüzü bırakıyor, biri ışıkları açıyor.

Sokaklar dingin, yorgun, sessiz ve yanlız. Ağaçlar acı çekmiş, boynu bükük duruyor bakılınca. Ertesi gün uyanıyoruz. Sokaklarda hala gecenin eseri. Ağaç parçaları, cam kırıkları ve bunlara bakan insanlar. Bir dolu yağışı bütün bunlara sebep olabilrmi diyoruz içimizden. Kelimeler yetersiz.

Geçen sene bugün kar yağıyor tam da bu saatlerde. Ben karla oynaşıp yerime dönüyorum. En sevdiğim Türkçe şarkıyı koyuyorum msn iletime.
"Bir kar tanesi ol kon dilimin ucuna...."


17 yorum:

Seyyah dedi ki...

kar gördü mü deliye dönüp, sokağa koşan o da olmadı pencereden yakalamaya çalışan bir tek ben değilmişim:)) gerçi kaç senede bir kere diyorsun sizin gene haklı sebepleriniz var, bende o da yok:))

Pilli Petro dedi ki...

buraya da o kadar çok yağmıyor son yıllarda ama Eskişehir yıllarımda bolca yaşadım ayrıca Uluda^ğ'ın eteğinde olmakta ayrıcalıklı bişey yarım saat içinde neredeyse boyum kadar karlara atabiliyorum kendimi :)

buralara taşınmalısın :)

http dedi ki...

bembeyaz bir yazı olmuş... pırıl pırıl, senin gibi...

kar olası geliyor insanın, kar olup şehrine yağası...

şarkı da ayrı bir güzel olmuş yazınla birlikte...

lapa lapa yağdı yazın, okudum sıcak sıcak...

buraneros dedi ki...

Ablam bir muhteşem yazmışsın yine:))Bulabilirsem !Hani mercimek çorbası yapacağım ya bir gün;o günün kış fotoğrafını yayınlayacağım senin için,düşünde odun çıtırtıları olsun,birde orada o gün''kimler olsun'' olsun:))...Aramaya başlıyorum elimdeki işim biter bitmez.

gribulut dedi ki...

izmirede kar yağsada birazda biz yuvarlansak karda :)

efsa dedi ki...

Nily; yanlız değilsin canım hiç merak etme. ben hala bütün arsızlığımla buradayım. sende hep arsız ol kar için boşver. :)


Bekriyaa zaten senin şehrin aklıma gelince hep aynı imrenme bakışı atıyorum ki kar yüzünden.

beenmaya dedi ki...

ben sevmiyorum artık karı. yani kar bile eskisi gibi değil artık yağdı mı adam gibi yağmalı tadını çıkarmalı bata çıka oynamalı. ama öyle az yağınca falan sadece zorluk ve çamur oluyor. bir de ben çok kayıyorum düşüyorum falan ne bileyim öyle işte :)))

efsa dedi ki...

teşekkür ederim oğuz

Aslında şu karları bir yakalasam yada onlar beni yakalasa da arada bembeyaz kalsam. Belki gerçekten bembeyaz olabilirim bir gün.

Şarkı ise çok daha anlam kazandı gözümde şu günlerde. Çok severdim, daha bir sever gibiyim.

efsa dedi ki...

Bende diyorum bu mercimek çorbası niye bu kadar güzel kokuyor :))) meğer soğuk günlere inat içimizi ısıtıyormuş...

Doslar, mercimek çorbası, unutulmamış odun çıtırtısı (:. Dünya beni seviyor.

efsa dedi ki...

gribulut siz bizden daha yukarıdasınız ne diyim umut edelim sadece... düşünsene bize bile 15 yıl önce yağmıştı. Umut güzel şey, üstelik en umulmadık anlarda geliverince bişiyler çok daha güzel oluyor.


mayamm :)) bende düşsem bende sevmezdim herhalde ki ben kar yağmazken tökezliyorum. Tüm suçu kar olsa kara atardım valla. :))

ELİF dedi ki...

Bir kar tanesi neleri degiştiriyor degilmi...
Kırık cam parçalarının arasından gülücüklerini saçıyor ..
Bizde o gülücükleri alım yüzümüze yapıştırıyoruz...

Adsız dedi ki...

kendimi köy yollarında çalışan köy hizmetleri personeli gibi hissediyorum, dolayısıyla kardan nefret ediyorum.

LÂL dedi ki...

hala kimse yoksa yollarda yağan kara kaldırıp yüzümü dilime değmelerini beklerim.. O nasıl çocukça bir sevinçtir.. Sen gibi.. Anladın mi seni okumayı neden sevdiğimi..

LoLLa dedi ki...

EFSAM YAA GERI GELDIIII
KARALAMACA GERI GELDI :))))))))))))))))))

cokkkks mutluyumsssssss

MMMUUCCCKKKKK :)))

layloy tey tey tey hopbaaa :)

Melih dedi ki...

insanların bu kar merakı nedir ya. bütün bloglarda kar ile ilgili yazılar yazılıyor. kış mevsimini hatta 2 bahar mevsimini de sevmiyen bir insan olarak hepinizi şiddetle kınıyorum :))
kar yağıyor, yağmur yağıyor her yer çamur oluyor. ellerim üşüyor. kulaklarım hatta burnum üşüyor.
insaf diyorum.

efsa dedi ki...

Elif, çok teşekkür ederim. :)


csm, ya niye öyle söylüyorsunuz ya. biz hasret çekiyoruz resmen.


LÂL, hı hı biliyorum, ama bu yine de kızarmama engel değil. (:


LoLLa, gözün aydın bebeğim :)))


Melih, sende akdeniz ikliminde yaşa da göreyim kara hasretmisin değilmisin? :) burada hep yağmur, dolu ve çamur bıkıyor insan ya.

ESTHER dedi ki...

teoman'dan ve şarkılarından nefret ederim ama birtek bu şarkısı... beni çok duygulandırır.

karı sevmiyorum... sıcak iklimleri güneşi seviyorum. kar beni mutsuz ediyo..

Related Posts with Thumbnails

..