6 Mart 2009 Cuma

Ben' e dair / Huylarım 2

* Hep ama hep insanların yazısını ve imzasını merak ederim, her tanıştığım kişide bu böyledir. Özellikle bir erkese, kesinlikle imzasını görmem lazımmış gibi düşünürüm.


* Diğer kadınlar gibi kıyafet denemelerini sevmem. Arkadaşımla, ablamla, annemle çok katlı mağazalara gitmektende nefret ederim. Beğenemezler, sağdan ve soldan ortadan her kumaşa dokunmaları, o şıık tıık gibi askıların ittirilme sesi beni fitil eder. Beğendiğim şeyi görür görmez alırım, param yoksa da asla çıkmam bakınmak için. Ama peşlerinde onların bakmalarını beklemek çok sinir bozucu.


* Bir işi son ana kadar bekletir bekletir, o şeyi beynimde oyalatır, kendi beynimi yerim... Saat başı şunu yapacaktın, bu telefon edilecekti diyede kendime söylenirim. Ondan sonra kıçıma motoru takar zamanında bitiririm.


* Sabır konusunda ihtisas yaptığımı düşünürüm. Ütü yapmak, nar ayıklamak türevi şeyler benim için asla angarya sayılmaz. Zevkli anlardır.


* Kitapçıya gittiğimde en az 4-5 kitap alır dönerim. Bunlardan kesin bir üçünü çok hevesle okur diğerlerini okumadan, bir başka 3-4 kitap daha almaya giderim. Aldıklarımdan bir tanesini okur, sonra ilk aldığım kitaplardan kalanları bitiririm.



* Genelde beni ürkütme için ayakta ve yüksek sesle konuşulması bile yeterlidir. Pekte alınganımdır.


* Ara ara testere olasım gelmiyor değil. İnsanlar için olmadık düşünceler içine giriveririm. Kimse benim gibi bir surattan böyle şeyler beklemiyor tabiki.


* Meyveyi saplarıyla getirenlere burnumu kıvırırım. Mümkünse kiraz, erik, çilek benzeri meyveleri sapsız, kabuksuz görmek isterim tabağımda. Sunuma dikkat ederim.

* Bezelye varken arkadaşlarım ısrarla buluşalım diye ararlar. Bezelye yokken kimsecikler aramaz...! Sinir olurum :(

* Yemek yemek benim için dua gibidir. Yemek yerken sofraya saygısız davranan sevgilim bile olsa gıcık kapmam için yeterli bir sebeptir.

* Yüksek sesle ve hızlı konuşan insanları sevmiyorum. Sürekli eeeee, ııııııı şeklinde konuşanlarıda. Ama çok konuşan insanlar oluyor hep etrafımdakiler. (hoş bende çoğu zaman gülmekten konuşamayanlardanım)


* Çokda patavatsızımdır ve yalan söylemekten, kıvırmaktansa çoğunlukla karşımdakinin duymaktan haz etmediği şeyleri söyleyiveririm.


* İhmal tek kötü huyumdur. Aramayıp aramayıp, sonradan aramaya çekinirim. Hele ölümler olmuş, doğumlar zamanında kutlanmamışsa, yerin dibine geçesim gelir.

* Çok sevdiğim bir kesimde kıyafetse en az 2 rengini alırım.

* Bir eve gittiğimde koltuk koltuk gezerim. Bir sonraki gidişlerimde de direk oraya yönlenirim. :) Koltuk derken, isterse bu mutfak sandalyesi olsun farketmez yani...


* Kendim de sevildiğimi dokunulunca hissettiğimden, sevdiklerime de dokunma gibi hastalığım vardır. Yanımdaki kişinin koluna, bacağına dokunmak için asla bahane yaratmam. Aaa yanlış anlarmı demem.

* Birisi ile ilk tanışmada eğer ben gıcık kaptıysam, resmen açık ararım. Bulduğumda da suratına vurmak için güzel bir an beklerim. İsterse 3 yıl geçsin unutmam. Lafımı sokacağım gün eninde sonunda gelecektir.


* Yumurta kapıya gelmeden kılımı kıpırdatmam. Özellikle canım kıpırdamak istemiyorsa, değil kapıya ayağımın dibine gelse yapmam..

* Eve gittiğimde bir müddet oturmam. Annemler sürekli oturmam için ısrar ederler. (yer benden daha kuvvetliymiş) Bense gün boyu oturmaktan sıkılıyorum. En az yarım saat oyalanırım ayakta. Bulaşık makinesi boşaltırım, ayakta atıştırırım falan.

* Her akşam buzdolabının karşısına geçip bakınırım. :)). Hiçbişiy almasam bile mutlaka bakarım ne var ne yok diye. Annem bu davranışımı gözlerini deviren bakışıyla tamamlar.


* Hımm birde yatağa yatana dek üzerimi değiştirmem. Aaaa eve geldim üzerime rahat bişiyler geçireyim de demem. Öyle dururum, yemek yerken eşortmanla yemeği sevmiyorum, yada misafir geliyor ben pijamalarımla duramıyorum, giyin çıkar bir ton dert geliyor.

* Mağaza mağaza dolanmayı sevmesemde, market alışverişlerine bayılırım ama :))). Eğer yanımda bir erkek yoksa ve elimde alınacak listesi de yoksa, zamanımda varsa; muhakkak pratik olan, dişime göre yeni bir şey bulurum. Özellikle dondurulmuş yiyecekler falan (mısır, kalamar), yeni çıkan bişiyler vs. hoşuma gider incelemesi.

Birinci bölüm' e buradan gidilir :)

21 yorum:

LoLLa dedi ki...

işşşşte seni neden bir anda çok sevdiğim benimsediğim can ı gönülden canımmm dediğim nedenlerin ilk bölümü ve cevabı .)

seni çok seviyorumm yaaaa

kucaklar dolusu öpücükler

efsa dedi ki...

Bebeğim sen nerdesin bakıyım gun boyu bakındım :((

mırrrrr mırrrrr
içimdeki şevkat bekleyen kızı açığa çıkarın :)))))

A.Ş.K dedi ki...

bende akşamları busdolabının karşısına geçer birşey yemesemde bakarım öyle :))))

efsa dedi ki...

:)) gofretim yine guzel oluyor arada unuttugun, yada o an canının çekeceği birseye rastlıyorsun, güzel oluyor.

La Loba dedi ki...

Alışveriş konusunde aynı fikirdeyiz. Başkalarıyla asla gezemem, bunalıma girerim.
Testere olmayı isteyen tek ben değilmişim, sevindim doğrusu :)

beenmaya dedi ki...

alemsin sen ya ve işte sırf bu yüzden seviyorum ya bende seni :))

91 dedi ki...

haha boş dolaba bakmak eğlencelidir hertürlü :D yani ben öyle hisediyorum, yoksa bunalıma girerim :P

efsa dedi ki...

La Loba hadi dökülelim hepimiz, eminim ortak daha neler çıkacak.

beenmaya arızalı haller, durumlar, insanlar... :)))


91 hığğğ hığğğğ ne demessin. Domates, tüpler, limonnn, kaşar :))

Pilli Petro dedi ki...

ben de mağazalarda giyin çıkart, tek tek gez olayını sevmem bayılırım sıkıntıdan :)

kitaplarsa ah here girdiğim kitapçıdan alırım zaruri gibi :)

http dedi ki...

çok huysuzsun demek isterdim ama o kadar çokmuş ki huyların...

çok huylusun demek kaldı bana :)

My little Montenegro dedi ki...

Hani birde saatinde antibiyotik kullanamayanlardan, telesekretere konuşup kapatıp sonra gene arayıp gene konuşup,sıkılınca habire arayıp konuşanlardanım deseydin tam benlik olacakmış...

Unknown dedi ki...

"* Çokda patavatsızımdır ve yalan söylemekten, kıvırmaktansa çoğunlukla karşımdakinin duymaktan haz etmediği şeyleri söyleyiveririm.

* İhmal tek kötü huyumdur. Aramayıp aramayıp, sonradan aramaya çekinirim. Hele ölümler olmuş, doğumlar zamanında kutlanmamışsa, yerin dibine geçesim gelir.

* Bir eve gittiğimde koltuk koltuk gezerim. Bir sonraki gidişlerimde de direk oraya yönlenirim. :) Koltuk derken, isterse bu mutfak sandalyesi olsun farketmez yani...

* Kendim de sevildiğimi dokunulunca hissettiğimden, sevdiklerime de dokunma gibi hastalığım vardır. Yanımdaki kişinin koluna, bacağına dokunmak için asla bahane yaratmam. Aaa yanlış anlarmı demem.

* Yumurta kapıya gelmeden kılımı kıpırdatmam. Özellikle canım kıpırdamak istemiyorsa, değil kapıya ayağımın dibine gelse yapmam..

* Her akşam buzdolabının karşısına geçip bakınırım. :)). Hiçbişiy almasam bile mutlaka bakarım ne var ne yok diye. Annem bu davranışımı gözlerini deviren bakışıyla tamamlar."

Kan mı çekiyor anlamadım ki.. :D
Eğer bu bi' mim olsaydı Efsa'cım, valla satır satır yazmaktansa kopyala yapıştır yapardım.. Bir nevi içerik hırsızlığı.. :P
Ama kaynak belirtirdim yau.. :D

efsa dedi ki...

piltiğim, sen mim farzet, insan yazarken de okurkende çok eğleniyor. Bekliyorum bak ona göre :)


portakal mavisi, ben de unuturum aslında, zaten doğru düzgün hap bile atamam burnum kanıyo. :)))

efsa dedi ki...

Bekriya hatta kitabı yazarken direk sen aklıma geldin :))


Oğuz, evet çok huyluyum, o yüzden gıdıklanıyorum (:

sufi dedi ki...

Vay be! sana dair huylar ve birinci bölüm bu...2.3.. de mi olacak yoksa? Korktum senden.Bezelyene ve sana kocaman öpücükler.

efsa dedi ki...

sufi birinci bölümün üzerine tıklayabilir okuyabilirsin. bu bölüm 2 :)

siminya dedi ki...

varya benim 180 derecemsin :) alışveriş, dokunmak,ütü,nar,üst değiştirme flan hepsi bende ters. Market alışverişinden hiç hoşlanmam o ağır şeyleri taşımak of off. Burcum akrep(mayaya göre terazi) seninki neydi? sen yaz bi ben sonra gelip okurum :)

efsa dedi ki...

ahahahaha
simi ben de akrebim

LoLLa dedi ki...

bebegim cok fenayım :'(((

ciglik ciglik içim :'(

babegazelle dedi ki...

hehe çok benzer şeler bende de var hele o bi milyon kitap alıp bitirmeden gidip gene almak

efsa dedi ki...

babagazele :)) ne para ne yer yeter böyle durumlarda. Allah bizi ıslah etsin :)))

Related Posts with Thumbnails

..