28 Ekim 2009 Çarşamba

Öğretmenin Kim Senin?


Hani dedik ya hayat öğrenirken öğretir diye. Sen ne çok şey öğrettin bizlere. İlklerimde oldun... İlk kutladığım öğretmen yine sen oldun mesela. Yaptıklarını okuyup, dinleyip ilk hayran kaldığım insanda sen... Sene 2009... Arkadaşlarımızla bir olup, bir kampanya yapalım istedik öğretmenler ile ilgili. (Öğretmenin Kimdi Senin?) Ve ben Geçen sene yazdığım bir yazıyla, seninle başlamak istedim bu kampanyamıza.

"HERŞEYE RAĞMEN SAYGI İLE ANIYORUZ SENİ. BİLİYOR MUSUN? KIZIMIN BİLE İLK ÖĞRENDİĞİ ŞARKI İZMİR MARŞI İDİ. BİRÇOK İNSAN MİNİ MİNİ BİR KUŞ DERKEN BENİM KIZIM "YAŞAAA MUSTAFA KEMAL PAŞA" DİYORDU PELTEK PELTEK.
VE ŞİMDİ ANAOKULUNDA, YENİ YENİ ŞİİRLER ÖĞRENİYOR. KARŞIMA ALIP YAPTIĞIN İNKİLAPLARI BİLE ANLATTIM GEÇENLERDE. KIYAFET VE YAZI DEVRİMİNE ŞAŞIRDI EN ÇOK. GÖZLERİNİ KOCAMAN AÇIP BANA MOR VE PEMBE DE GİYEMEZLER MİYDİ DİYE SORUŞU VARDI Kİ SORMA... SEN HEP İÇİMİZDESİN ASLINDA, SENİ YAŞATMAYA ANT İÇTİK SENELERCE, YAŞATACAĞIZDA SÜREGELEN NESİLLERCE...

ANNEANNEMİN SESİNİ DUYAR GİBİYİM. KENDİSİ SENİN SÖZÜNÜ DİNLEYİP, OKUMUŞ VE TÜRKİYE DE Kİ BİR İLİN, İLK BAYAN ÖĞRETMENLERİNDEN BİRİ OLMUŞ... BÜTÜN ÇOCUKLUĞUM BOYUNCA ONUN SENİN HAKKINDAKİ SORULARINI ŞIP DİYE BİLMEKLE GEÇTİ. SENİ ANLATIRDI BİZE ÖNÜNDEN O HEYBETLİ HALİNLE GEÇİŞİNİ... ÇOCUKMUŞ O ZAMAN KENDİSİ DE. AMA HİÇ UNUTMAMIŞ, UNUTTURMADI DA.

KIZIMIN 29 EKİMDE EZBERLEYİP OKUDUĞU VİDEONUN KAYDINI YAYIMLADIM YİNE GEÇENLERDE. 5 YAŞINA BİLE GİRMEMİŞ BİR ÇOCUĞUN AĞZINDAN, KIZIMIN AĞZINDAN ADINI DUYACAĞIM. VE HAKLI GURURUNU YAŞAYACAĞIM.

Yukarıdaki resim http://www.veataturk.com/resimler.asp?islem=resimler&id=19 dir. Yine buradan Atatürk' ün belki bir ihtimal görmediğiniz resimlerine ulaşabilirsiniz.

11 yorum:

küfkedisi dedi ki...

Bu kadar yoğun Atatürk sevgini minik bezelyene şimdiden aşıladığın için kocaman alkışlar sana efsa.

Cimbakuka dedi ki...

http://www.burakguven.net/?p=526

efsa dedi ki...

Küfkedim en başta ülkem için saygımdan. Yapılanlar unutturulmaya çalışılıyor. bende unutturmamaya...


Burak bu kadar olurç bende aynı saniyelerde senin sayfana yorum yapmıştım. Her zaman arkadaşım.

Adsız dedi ki...

Çocuklarımızın güzel bayramları olsun.
Yürekleri gerçekten bu memleket için çabalayan insanların hatırasına saygıyla çarpsın.
İlk öğretmenin kimdi snein kampanyasında başarılar diliyorum.

efsa dedi ki...

Teşekkür ederim :))

"Bu memleket için çabalayan insanlar" Bu tanım çok güzel çok gururlu

papatya dedi ki...

Efsa´cim,harikasin.Minik Bezelye ile ne kadar gurur duysan az.Sevgiyle kal...

sufi dedi ki...

Sevgili Efsa;
İyiki bizlere onunla yaşayan ve onu tanıyanlarla birlikte yaşamak nasib olmuş.Nesilden nesile günden güne büyüyen bir AŞKla seviyoruz onu ve onun ilkelerini.Onun gibi bir lider Dünyaya belki gelmedi, bundan böyle de ancak onun gibi biri kurtarabilir ülkemi.Bayramımız kutlu olsun canım.

JuVeNiL dedi ki...

benim için çocukken Allah'la Atatürk yanyana oturuyorlardı kafamda...
Çocuk aklım koyabileceği en büyük yere böyle yerleştirmişti onu...
Kurduklarının bekçisiyiz,gün geçtikçe sayımız azalsa da,bu ülkenin aydın gençleri örümcek girmiş beyinlerinin bozmaya çalıştığı düzeni korumaya devam edeceğiz..

beenmaya dedi ki...

kulu olsun bayramımız prensesim ve bu güzel, içten yazı için, bezelyeye aşıladığın ATATÜRK sevgisi için de tebrikler sana...

Adsız dedi ki...

Ne güzel yazmışsınız.Elinize sağlık.Eminim çocuğunuz gibi yeni nesil çok daha sahip çıkacak Cumhuriyetimize.Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.Nice 100lü yıllara.

efsa dedi ki...

Teşekkürler arkadaşlar, Nice güzel umut dolu yılları kutlayalım, yaşatalım nesillerce inşallah.

Related Posts with Thumbnails

..