11 Ağustos 2010 Çarşamba

Mektuplar / Meleğime



Ben; bir gün, bir meleğin annesi oldum…
Sonra yavrum melek oldu…

Bir gün benden gitti.
Ummadığımız bir anda yaşamayı seçen bebeğim, o an ölmeyi seçti.

Daha erken, benim başıma gelmez dediğimiz şeyler vardır ya hayatta. Hayat günlük meşgalesiyle oyalarken, “ce eee” kıvamında bir süprizle bambaşka bir boyuta geçirir bizleri. Aklınıza gelmeyen başınıza gelir! Bebeğiniz sizden, yaşamdan erken ayrılmıştır.
İçiniz yanar…

Çünkü artık siz onun büyüdüğünü, okula gittiğini, karne alışını göremeyecek; bisiklet sıyrıklarını temizleyemeyeceksinizdir. “O kirli ayakkabılarla basma yere, yeni temizledim” şeklinde yüksek bir ses çıkmayacaktır artık boğazınızdan. Kokusunu duyamayacak, en sevdiği yemekleri bilemeyeceksinizdir. İlk sevgilisi, ilk işi olmayacaktır hiç.

Tarihler hep o günü gösterecektir sizin için. Her rengin hüzün barındıran bir tonu olur ya, bu tarih de öyledir takvimler arasında. Bütün günler beyaza, maviye boyansa da; bir tanesi siyah kalır.

Bir gün canınızı feda edebileceğiniz bir insan çıkmıştır karşınıza. Ama o, bir gün ölür. Etrafınızdaki herkes sabır ve dayanma gücü diler size. Herkes bilip bilmeden, bir şeyler söyler. Kendilerince teselli ederler, sanki bunlar yetecekmiş gibi. Suratlarına baktığınızda ise acılı bakışlarla dolu bir sürü gözle karşılaşırsınız. Bazen bu “geçer” diye ahkam kesenlere “hıh” dercesine gülersiniz içinizden… “acımı nereden bileceksin ki” diye düşünürken, gözlerinizin her daim yanmasına engel olmaya çalışırsınız. Yolunuzun üzerindeki parklardan köşe bucak kaçtığınız anları hatırlarsınız. Bu acı zamanla hafifler mi bilemezsiniz. “Allah insanlara kaldıramayacağından fazla dert vermez” derler. Ama bunca anne olmayı hak etmeyen kadının arasında “neden ben?” diye de düşünmeden edemezsiniz. İsyan etmek değil de; bir sürü keşkeniz olur, yaşamadığınız anlarınıza.

Benim bir gün bebeğim öldü…
Ben ise nasıl geçtiğini yaşayana soralım tadında günler geçirdim. Hani şu “geçire geçire geçirilen zamanlar” dediklerimden…

Şimdi bebeğimin ölümünün üzerinden 3 koskoca yıl, 6 bayram geçti…
Bayramlık alamadan ve her fırsatta yokluğunun sancıları ile geçirdiğim doğum günleri…

Evet, başardık! Hayata yeniden uyum sağladık babanla. Ama geceleri terden sırılsıklam, göğsümün sızladığı anlarda sanki acıkmışsın da emzirmem gerekiyormuş gibi bir hisle uyandığım oluyor. Arada karnımda tekme atışlarını duyuyor gibiyim… Bir bebek kokusu duysam sanki varmışsın, “bak ölmedi işte” ler gibi…

Günlerin çabukluğu kadar kolay geçmiyor acılar, ama sabrediyorum. Belki diyorum belki bir gün senin gibi güzel ve evimizin içini mucizelerle donatan bir bebeğimiz daha olur.

Benim bir gün bebeğim öldü…
Ve ben onun ardından üzüldüğümü, ağladığımı, acı çektiğimi hisseder diye güçlü durmaya ve hayatımı devam ettirmeye karar verdim…

Ben; bir gün, bir meleğin annesi oldum…
Sonra yavrum melek oldu…

 
* Hayırlı Ramazanlar ve herkes için güzel günler dileyen Efsa...
 
* Görsel

8 yorum:

Ateş Böceği dedi ki...

günlerin çabukluğu kadar kolay geçmiyor acılar ..

ZedCezir dedi ki...

Umarım bunu siz yaşamamışsınızdır umarım hiç bir anne meleğini kaybetmez gözlerim dolu dolu okudum içim parçalandı

allah yardım etsin dünyadaki en çok korktuğum şeydir bir gün bir meleğimin olması ve onun birgün bir melek olması...

Belgin dedi ki...

Ayy vallahi yüregim agzima geldi, sana ve cocuguna bir sey oldu sandim...
Allahim bu aciyi kimseye tattirmasin, düsünmesi bile korkunc..

İzDüŞümLeR dedi ki...

Efsa bezelye'den önce yaşadığın bir şeymiydi bu anlamadım.Öyleyse onun yaşayamadığı güzel yılları Allah bezelyeye ve sana versin inşallah. :((

İkinize de kocaman öpücükler yolluyorum :)

A-H dedi ki...

efsa yine tuylerim diken diken bogazimda bir yumruyla okudum yazdiklarini.
en son bir de kaybedilen sevgili hakkinda yazdigin bir yaziyi okuyunca boyle dagilmistim ben, hangisiydi hatirlayamadim adini simdi.
Allah kimseye sevdiklerinin acisini gostermesin...

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

Etiketlerdeki deneme'yi görmem, bu hissi yaşayan anneler olmadığı anlamına gelmiyor....

anne olmadım ama anlamaya çalışıyorum o acıyıda(yazar gibi)

bezelyeyle uzun sağlıklı yılllar...

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

geçmiş olsun.
önemli bir şey değil inşallah?

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

annelik 3 hecede söyleniyor da, yaşayan ömür boyu taşıyor.

kolay gelsin.

sevgi'li olmak birçok sorunu çözüyor, doktor değilim elbette reçete yazamam ama, ruhumun nezle-grip vs olduğu zamanlardan hatırlıyorum.

o bakımdan :)

iyi olun(uz) :)

Related Posts with Thumbnails

..