1 Eylül 2010 Çarşamba

Vukuatlarım



* Benzinlikteki markete gidip dönüşte aynı tip ve renk başka arabaya zınk diye oturuvermek! Sonrada yandaki adama garip garip bakmak!

* 5 yaşındayken 2 kez evden kaçmak...Biri ablamın peşinden okula gideceğim diye... İkincisi babam çikolata vermeyince, kahveye!

* Annem örgü makinesinde istediğim şeyi yapmama izin vermeyince; arkasına oturup, peçeteleri parça parça kopartıp, onlardan ufak top yapıp burnuma tıkmak. Nefes alamayınca kurtarılmak!

* En öne oturup, şoföre parayı uzatıp "şunu uzatır mısınız" demek. Şoförünse dönüp yüzüme gülerek "kime uzatayım" demesi!

* Annem yokken balkon demirlerinin arasına kafamı sokmak, sonrada çıkaramamak. Ama en kötüsü eteğimin üzerindeki kırkayağın varlığı...Çığlıkk!

* Kahkül keseceğim derken, yamuk kesmek. Hal böyle olunca saçımın o kısmını dipten kazımak. Birkaç gün sonra çıkmaya başlayınca... Fondoten dahil bir çok boya maddesi ile ten rengine boyamak!

* Cıvımadan seviyeli şekilde sohbet ettiğim birine "uyanmadıysan dürteyim" diyecekken "uyanmadıysan sürteyim" yazmak. Kim koydu s ve d yi yanyana demek!

* Sevgiliyi arıycam diye, eski genel müdürümü aramak. Gelen seslere istinaden "nerdesin, napıyorsun ki arabada" diye hesap sormak!

* Restoranta girince buharlaşan gözlüklerim sayesinde önümü göremeyip, benim için ayağa kalkan hoşlandığım çocuğun ayağına kapanmak!

* Eleme maçlarımdan birinde hafızamı kaybetmek. Serumu yiyince kendine gelmek. Ama bu sırada "ben bu öküzle mi çıkıyorum" demiş olmak!

* İş yerinde 1.haftamda, tuvaletteyken sular kesilmesi... 2.haftaysa yine tuvalette kapının kulpunun elimde kalması, diğer kolun öbür taraftan düşmesi ve içeride sesimi duyurma çabalamam.

* İlk yol maceramda fırtınaya yakalanmak. Serviste balataları yeni değişen aracımızla 5km elfreni çekili gitmek, en son dumanlar çıktığını anımsamak. 5. Şeritten sağ şeride zorla geçip, dumanlar çıkan araçla benzinliğe yanaşmak ve pompa görevlilerinin bir panikle elinde tüplerle yanıma gelişleri!

* İlk kazamı ayakkabım çamur olmasın diye girdiğim 2 seranın arasında çıkmak için geri geri giderken, seranın açık penceresine vurarak yapmak!

~~~~~~~

* Pazar gün ki sınavda bana dua edin diyen Efsa...

* Ve ayrıca yeni kampanyamız olan "Umut Çocukları Okulda" kampanyamız için desteklerinizi bekliyorum. Konu ile ilgili Birmilyonkalem sitesine göz atabilirsiniz.

* Ve Kitapkolik.net kitap ödüllü yarışma düzenlemiş. Yarışma hakkında ayrıntılı bilgi için buyrun buraya.

* Görsel

14 yorum:

Kali Rind dedi ki...

ama insan böyle, bunlarla güzelleşiyor:)

küfkedisi dedi ki...

okuduntan sonra işte efsa budur demek yüzümüzün gülümsemesi :)

süpersin vesselam :)

Pilli Petro dedi ki...

ilahi efsa ya güldürdün beni :))

Kediye Kafa Atan Psikopat Fare dedi ki...

hahahaha efsa yaaa

ben biraz toparladım bu aralar sanki, eskisi gibi şapşallık yapmıyorum sanırım ya da yapıyom da konduramıyom kendime :P

"ben bu öküzle mi çıkıyorum" hahha çok güldüm ya, sen çok yaşa emi

Kediye Kafa Atan Psikopat Fare dedi ki...

aah aah hatırlatma, dur ben de toplayım son zamanlarda neler yapmışım diye, özendim :)

Kediye Kafa Atan Psikopat Fare dedi ki...

Var var, elımdekı telefonun kapalı oldugunu sanıp atıp tutmuştum kadın hakkında azcık, o günden beri telefonları 2-3 kez kontrol ederim kapalı mı değil mi diye. Çenemi tutamıyom bari yakalanmayım :)

LoLLa dedi ki...

ahauaah allaaaam seni yerim yaaa oooof nasi guldum yarabbimmm yaaa hayat mısın sen yaa bana .)

bol bol başarılar seninle olsun şans melekleri iki omzunda da olucak bak gorursun zihnini açık tutacaklar .) sınavdan çıkıncada olldduuuuu işte bittii ohh bea diceksinnnn .)
demistin dersin ;)

operimmmmmm gülYüzlümü .)

MyBiber dedi ki...

Mola verdiğimde, zamanım kısıtlı olduğu için ne okusam, ne okusam diye başlıkların arasından bir seçim yapmak zorundaydım. Burada buldum kendimi. Çok hoş bir derleme olmuş Efsa. Devamını bekliyorum. =)
Ayrıca benim de bir bahçe sedirinin tahta ayaklarının arasına kafamı sokup çıkaramamışlığım var. Ancak sedirin bacaklarını keserek kafamı kurtarabilmişlerdi. =)
Bir de kardeşim henüz bebekken yediğim leblebilerden bir kısmını burnuna doldurmuşum. Allah'tan annem tam zamanında yetişmiş. =))
Bunları hatırlatıp gülümsettiğin için teşekkürler...

A-H dedi ki...

hahahaha catladim gulerken yine sofore parayi uzatirmisin demek harikaymis ya :D
super fikirmis bunlari bir araya derlemek ;)

beenmaya dedi ki...

senin her halin güzel be prensesim ben seni olduğun gibi sevdim :)))

ama yine de sen birazcık dikkat et hayır bir gün bindiğin yanlış araba ya da girdiğin yanlış kol tarafından alınıp götürüleceksin diye korkum :)))

beenmaya dedi ki...

şaşırmıyorum artık ilk değil ne de olsa ve son da olmayacak. bu öyle özel bir bağ ki nerede, ne yapıyor olursak olalım aramızda her daim olacak.

yüreğinden öpüyorum seniiiiiiiiii :)))))

cecil dedi ki...

Efsam döndümm artık peşindeyim eskisi gibi:) güzel oldu bu dönüş be :) güldüm çok :)))
dualar seninle ..

İzDüŞümLeR dedi ki...

Ehem şey o başkasının koluna girme olayını maalesef ben de yaşamıştım maalesef.Okuldan çıkışta sevgilim diye başka bir çocuğun koluna girmişdim.Çok bozulan sevgilim günlerce trip yapmıştı bana :))

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Oooo bunlardan bende o kadar çok ki, çok güldüm Efsa'cım Allah iyiliğini versin:))

Related Posts with Thumbnails

..