7 Mart 2009 Cumartesi

Bu bir son değil... Engelleri kaldır

Kısa keseceğim... Bugün aşağıdaki videoyu izledim ve çok dokundu bana. Aslında bir çok videosu daha var ama, bu hoşuma gitti benim. "Nick Vujicic" isimli bu kişinin videosuna bir kaç dakika ayırırsanız çok sevinirim. (biraz geç yüklenebilir)




Bu bir son değil. Ama bizde buna az da olsa destek verebilirsek, hayatımızdan hiçbir şey eksilmeyecek. Bakın kendisi ne de güzel açıklıyor oradakilere;


"Süreç içinde yere düşebilirsiniz. Yere düştüğünde ne yaparsın? ayağa kalkarsın. Ama bazen yere düştüğünüzde, kalkacak kadar güçlü olmadığınızı düşünürsünüz. Umudunuz olduğunu düğünüyormusunuz. Şu anda düşmüş durumdayım, kollarım ve bacaklarım yok. Benim için kalkmak imkansız olmalıydı, ama değil... 100 defa kalkmayı deneyeceğim. Eğer 100 defa da başarısız olur ve denemekten vazgeçersem ne olur? Kalkamam... Tekrar tekrar ayağa kalkana kadar deneyeceğim. Nasıl bitirdiğiniz önemlidir. Ayağa kalkacak gücü bulacaksınız."

Her zaman dediğim gibi engelleri biz yaratıyoruz. Kendi abimde bir bedensel engelli. Şurada ve şurada değinmiştim kendisine. Kaç defa ölümden döndüğünü anlatsam size... Kolay değil elbette, ama emin olun onlar bizden daha çok önemsiyorlar yaşamı.


http://www.engellerikaldir.com/ Rodin alperi her fırsatta anıyoruz. Onun bir sözü de beni çok etkilemişti.

"Biz o tekerlekli sandalyeye oturmak istemiyoruz, ama o koltuğa oturmak isteyipte oturamayanlar bile var."


Tabiki sadece engellerimiz bedensel değil. Ama bir yerden başlamakda güzel... İyi hafta sonları diliyorum herkeze. ve çeviri de bana yardım ettiğinden 91' e teşekkür ediyorum.

Kalbini engelleme, engelleri kaldır!

6 yorum:

Seyyah dedi ki...

yazdığım zaman Korhan bir yorum bırakmıştı dikkatini çekti mi bilemiyorum.şöyle demişti:

"eğer engelli değilsen
bil ki bir engelli adayısın"

pek çok insanın aklına bile getirmediği düşünmek istemediği bir şey bu. bir de benim gibi düşünen ve bunun an meselesi olduğunu yaşayarak öğrenen ama dillendiremeyenler var. herkesin ağzında bir empati lafı dolanıp duruyor. keşke böyle faydalı konularda akıllara gelse empati..yardımlaşma ve destek olma konusunda engelli olmasak mesela..

paylaşım için teşekkürler Efsa ve mutlu hafta sonları ..

ELİF dedi ki...

Çok güzel bir paylasım sagolasın efsam..
Hayatın bıze nerede ne getırecegı belli degıl ,bır gun bızde bır kazada allah göstermesın kollarımızı ve bacaklarımızı kaybedebılırız..Bu insanları görunce anladım ki hayata sımsıkı sarılalım.Ufak şeyler için buyuk üzüntuler yaratmayalım..
iyi hafta sonları canım...

Witchie of Stars dedi ki...

Sanırım şu günlerde seksen bin kere izlemem gereken bir video bu. Gerçekten ayağa kalkabileceğimi, yapabileceğimi, başarabileceğimi..sadece benim değil isterse herkesin herşeyi başarabileceğini, bilmeme rağmen bilinçaltıma da sokmam gerek... Teşekkür ederim Efsa, benim buna ihtiyacım vardı, üstelik tam da şu günlerde...

LoLLa dedi ki...

:'(

ahh efsa' m su an dusmus durumda her yerim :'(

-mka- dedi ki...

Hayırlı kandiller..

Bugün ettiğiniz tüm duâlar(ınız) kabul olunsun, inşaallah..

(Minik meleğe selamlar ve sevgiler; Allah hayırlı ve uzun ömürler versin O'na, sizi hiç ayırmasın birbirinizden)

-mka-

efsa dedi ki...

Teşekkür ediyorum hepinize yorumlarınız iç,. Umarım şöyle bir silkelenmemize yaramıştır. :)

Related Posts with Thumbnails

..