10 Temmuz 2009 Cuma

Gündelikler

Ben kaza yaptım. İlk söylediğimde insanları bir panik dalgası alıp götürüyor ama önemli bişiy değil işte. Çarpacak onca yer arasında gittim seranın yandan açılmış penceresine...(gerçekten sadece pencerenin kıyısına hatta) geri geri çıkarken çarptım :)))))
Tabi benim serada ne işim olduğu ise ayrı bir mesele!! "Aslında ben orada muhtarı arıyordum". :) desem inanacakmısınız? Hııı?
Muhtarın binası olmamasından ve telefonu kapalı olduğundan, tarifle evini buldum. 3 kişiye tarif ettirerek, gittim. Ama o da ne? Muhtar beyler evinde değilmiş, serada kavun toplamaya gitmiş :)))
Serayı tarif etmeleri çok uzun sürdü. Bunda benim şaşkın bakışlarım arasında, bir serayı diğerlerinden nasıl ayırt edebilirim ki? bakışımın etkisi büyüktü. Ben sadece domatesin yaprağını bilirim. Bu ne yaprağı desen aval aval bakarım suratına yani... Serayı buldum tabi. Oda adamın beyaz kamyoneti varmış (Allahtan). Arabayı uzaktan seçer seçmez nasıl suratım aydınlandı anlatamam. Hani bir nur indi desem yalan olmaz. Neredeyse sarılıp sonunda buldum seni diyeceğim. Akşamdan beri arıyorum muhtarın cebi hep kapalı. Bende ne güzel planlamıştım, sabah erkenden muhtardan belgeleri alıp nüfusa giderim diye...
Muhtarın serası iç kısımda olunca; önümde iki seçenek belirdi. Ya o topuklularla sera alanına tıkır mıkır girecektim, yada araba ile 100 metre içeri girecektim. Valla ayakkabılarım el yapımıydı, üstelik daha 1 ay olmadan basamam o çamura diye düşünerek, girdim arabayla. Çukurlardan sallana sallana ilerledim. Muhtarla konuştum. Muhtarın o gün T den A hattına geçesi tutmuş. Akşamdan kapalı gişe oynamasının sebebi buymuş.
Çıkarken hain çukurun birinin ahına bulaşıp gıcırtt sesi eşliğinde arabamın sol çamurluk üstünü içe doğru basket topu derinliği gibi göçürdüm. Kendime siftahı yaptın dedim, sonra da kapa çeneni Efsa!!! Ağzını hayra aç deli dedim.
Ama ben paniklemesemde muhtarın maşallahı vardı. Düşünün hasar ne diye inmedim bile. Olsun canım benden kıymetlimi havalarında hafif öne gidip geri geri devam ettim, muhtar arabaya doğru eşkin adım gelirken... Adam bana acıdımı nolduysa; elinde iki kavun koşturuyor!! :)))) Almış kavunları yersiniz diye elime tutuşturuyor. Yok yemem, ben kavun sevmem ki şöyledir böyledir derken adam gayet rahat açtı arabanın kapısını yere koydu kavunları.
İş yerine gidince bizim mutfaktaki ablaya verdim yersiniz diye. Sigortacı olmanın yararları konullu panele hoş geldiniz deyip, aynı zamanda benim başıma verdikleri servis müdürüne hiçbir ayrıntı vermeden sanırım bana kaportacı lazım dedim. 200.00-TL hasarım varmış yaklaşık. Kaskoyu deldirsem mi deldirmesem mi bilemedim. Henüz ablama da söylemedim. :))) suratının ifadesini adım gibi biliyorum. Gözleri açılacak. ahaha 1 yıl bile olmadı alalı. Oda otomotiv sektöründe olunca, bizdeki kaportacı yerine onların servisinde yaptıracağız sanırım. Bizde hep modifiye tarzı varda, gün içinde vuvvvv vuvvv sesleri arasında baba parası yiyenlerin (ki çoğu tefeci) gelip gitmesini izliyoruz.
Bütün bu nüfus muhtar işleri bezelyenin okulu içindi. Bu yıl sistem değişikliğine ................ çok samimi bir şekilde saygılarımı sunuyorum. Kızımı eski mahallede göstermişler. Yani dedesinin evine 100 metre ilerideki okula. Mahalledeki çocuklarla okuduğunu onlar gibi konuştuğunu düşündükçe tüylerim ürperiyor. İstediğim okula yazdıramıyorum malesef. 3-4 ay sonra aktarma şansım varmış sadece. Buradaki okul ise bize çok ters. yakınımızda ki okula yazdıramamakta ayrı bir kara mizah gibi. Yolun bir tarafına bir muhtarlık, diğer tarafına öbür muhtarlık bakıyor :((( Ne halt edeceğimi bilemedim. Bu okula verirsem öğle yemeklerinde ne yiyecek bu kız. Üstelik dolmuş bile geçmiyordur o okuldan yakın değil. :(


Bir de 2.5 aydır kızını görmeyen babası, 2 gün onunla bir otelde kaldıktan sonra, efsa akşamları sen al seni özlemiş, ben senin benzin paranı karşılayayım dedi.!!! Ki ben bu adamdan nafaka bile almıyorum, ne kendim ne de kızım için düşünün yani. Annemlerde yok mecburen onlarda kalmak zorunda gündüzleri. Hayır okul kaydı için birde ben bu adamı bekledim kaç ay. Boşuna beklemişim yani. Her işe ben koşturdum. Hangi okulda hangi öğretmen iyi, hangi okulun şu binası ne zaman yapılmış gibi paranoyakça şeylere takıldım. O kadar karıştım ki en son. İyi olmayan okulda öğretmen iyi, öğretmeni iyi olmayan okul iyi. Seç seçebilirsen. Herifin götüne güvenmediğimden özel okulu hiç düşünmedim bile. Kesin ilk 3 taksitten sonra ödemez biliyorum. Hala bana 2007 den borcu var siz düşünün. Herifin götünü ben topluyorum, nafaka da almıyorum. Yaptığı işi de batırdı. Ben varya salaklığıma doymayayım. Zaten şimdi ne kadar korunmak isteyen role bürünüyorsam hep bu salağın yüzünden. 8 sene bir ilişkide yönetici gibi bir role bürününce, artıkları toplayınca, bir sonraki ilişkinde mümkünse birisi benim yerime düşünsün, gözükara olsun cart curt diyorsun. Bu seferde farklı şekilde şapa oturuyorsun.


Yine çenem açıldı. Arada böyle oluyor iç dökme zamanım geliveriyor. Bu hafta da böyle. Kimi görsem ben varyaaa... şeklinde cümleler kurar oldum :)))) Utanmasam yolda gördüğüm teyzelere anlatıcam, aslında ben şunu şunu yaptım da onlar bi ben kadar olamadı diye. :)))


Evde ses olmaması çok kötü. Yalnız yaşayan insanlara ikinci sınıf muamelesi yapasım geliyor. Yok anacım ben tek başıma kalamam, bir ses bir nefes aradım. İlk gün böyle voktamı filmlerimi aldım. 2 film izledim. kitap okudum. içkimi yudumladım. Normalde içki içince gülen ben, bu beni niye aramıyor, herkes kazamı okuyunca aradı bir o aramadı modunda şığır şıpır ağladım. Adilin beynini gecenin ikisinde ütüledim. Artık çocuk en son ben yatıyorum, uykum var cümlesini 4. kuruşunda yattı.

Birde birisi bana çok ilginç bir mail göndermiş... Nasıl ya oldum biran. Bu aralar beni şaşırtan çok şey oluyor. Bir de geçenlerde bir arkadaşım facebook üzerinden, bir başka blogcu hakkında dikkatli ol dedi bana. Benim blog yazdığımı kimse bilmiyor ki çevremden arkadaşlarımdan... Anlamadım yani... Hayır tanıyormusun diyorum yok diyor? Eee ortak tanıdıklar mı var diyorum? Sorma başka bişiy diyor. İyi de soracağım aşikar madem neden kıllandırıyorsun insanları... Sözüne de güvenebileceğim biri. Ne diyeceğimi bilemedim. Teşekkür mü, küfür mü etmeliyim bilemedim... Sormadım o saatten sonra kendisine herhangibir soru, görüşmedim, yazdıklarına da cevap veresim gelmedi...


Cumartesi için biri ile yemeğe çıkacağım, içimden gelmese de, yapmam gereken en doğru davranış bu. Yoksa kendime düşünsel olarak zarar veriyorum. Elimden geleni yaptığımı düşündüğüm için içim rahat olsa da; Kafama takıp ince detayına kadar düşünüyorum da düşünüyorum. Sonra iş nedenlere geliyor. Sonra taviz, ödün derken. Bunların kelime anlamlarına kadar düşünüp. Ulan salak efsa beklentisiz yaşamaya çalışırken ödün ve taviz kelimeleri kullanman ne iş? diyorum...


En iyisi ben sizinde beyninizi şey etmeden yatayım. Saçmaladım biraz affola. Eğer hala okumak içinizden gelirse diye bana gelen maili aktardım. Beni çok şaşırtsa ve duruma uysa da, belki başkaları içinde uyar diye düşündüm.


"Kendinizi gözden geçirme adına kullanmanız gayet yerinde olur. Öncelikle nasıl bir ilişki istiyorsunuz ve bugüne dek nasıl seçimlerde bulundunuz.Sakinlik ektiniz fırtına mı biçtiniz veya yapıcı davrandınız yıkıcı insanlarla karşılaştınız?Gücünüzü birleştirmekten yana olduğunuz halde krizlerle mi karşılaştınız?O zaman size söyleyeceğim tek cümle şudur. Siz ektiğinizi biçmişsiniz. Şaşırdınız değil mi?
Oysaki yaptıklarınızın doğru olduğunu siz de ben de biliyoruz. Ama bu doğruların değerini anlamayan ve anlaması mümkün olmayan kişilerle ilişkinizi sürdürdüğünüz ve devam ettirdiğiniz için yanlış yapmışsınız. O nedenle bu süreçte şimdi kendi yapınıza uygun olmayan kişilerle vakit kaybetmemeyi öğrenmelisiniz.
Daha düzgün, iyi niyetinize uygun, sizi gerçek manada anlayabilecek kişiyle olmalısınız. nasıl mı anlayacaksınız. Tabi ki mantığınızın sesine kulak vererek. İşte yüzleşme zamanınızın geldiğinin göstergesidir. Bu yüzleşmeyi başarılı bir şekilde yaptığınızda, ilişki konusunda bundan sonra gayet tutarlı ve dengeli kişilerin hayatınıza girdiğini gözlemleyebilirsiniz.
Yapamadığınız takdirde, karşınıza çıkacak yeni kişiyle, iki yönlü bir aşk yaşamaya devam edersiniz. Ya sakin bir limanda dinlendiğinizi hissederseniz veya fırtınaların ortasında boğuşursunuz. Ya, yapıcı tarzda bir ilişki yaşarsınız veyahut her ikiniz de kendi istekleriniz konusunda direttiğiniz için, bu beraberliği uzun süre sürdüremezsiniz.
Seçim senin."



resim alıntı

30 yorum:

http dedi ki...

çok geçmiş olsun, allah daha beterinden korusun...

kızın konusunda ise, sen tek başına yetersin ona, benim hiç şüphem yok bundan...

efsa dedi ki...

Evet saat 3 ben 1 de de yatacağım demiştim. Bulaşıklar bana bakıyorlar karşımdan. İnsanın odasının mutfakla bir arada olması hoş değil, böyle erteleyince insanın suratına çarpıyor...

3 saat sonra kalkıp 45 dak araba süreceğim. Ablam geliyor, bezelye gidiyor. Ben 3 güne tatile gidiyorum.

Bezelye için yetmek! ilginç aslında. Biliyormusun etrafımdaki herkes genç yaşlı bezelyeyi ver sen kendi hayatını kur dedi. Annemde dahil! seninle sevgili gibi onlarla karı-koca gibi olsun dediler. Hep yettiğimi düşündüm. yeteceğimi. Ama ne yaparsam yapayım, onların aldığı en ufak bir cips bile, sanki dünyalar verilmişcesine mutlu ederken, senin yaptıklarına hııııımmm modunda cevap verilince bozuluyorsun. Yetmek; evet yetiyorum. Başka eksiklikleri tamamlamaya çalışırken, duyduğum hayal kırıklığı ve bezelyenin ne kadar kibar olsa da teşekkürden yoksun bir kız olmasına yol açtı. nerede eksik kaldığımı da bulamıyorum üstelik.

Yalnız post gibi bir yorum cevapladım. Dedim ya bir kere başlayınca susmuyorum böyle günlerde :)))

Allah korusun korusun tabi :))) Ondan başka sığınacak kimimiz var ki, değilmi :)

delininbiri dedi ki...

geçmiş olsun canım..dikkat et..

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Geçmiş olsun canım

Ateş Böceği dedi ki...

geçmiş olsun canım

biz kadınlar hep böyleyiz fazlaca özveride bulunuyoruz .Sonra bir bakmışızki adam ettiğimiz insan aslında beş kuruş etmez bırak evini kendini yönetmekten aciz .

Ama hep diyorum ya sen güçlü bir kadının ve her işin üztesinden gelirsin boşversene sen her şey yoluna düzenine girer merak etme günü gelecek o senin kapına yine gelecek yada geliyor işte ozaman senin yüreğinin büyüklüğü karşısında acze düşecek

sevgilerimle

sufi dedi ki...

Önce sakinleşmeyi öğrenmen,çıplak ayak toprağa ve çimenlere basman gerekiyor zannımca.Kısa devre mi yapıyorsun ne?Ah bir akışa güvenip bırakabilseydin kendini, evrenin sana ne güzel bir gelecek hazırladığını görebilecektin, sevgilerimle.

Seyyah dedi ki...

Geçmiş olsun canım..bak sen muhtarın ettiğine dedim ama muhtar mı etti yoksa senin karışmış aklın mı bilemedim. derin bir nefes almak lazım:)

Pilli Petro dedi ki...

efsa, bu yılki kayıtlar otomatik olarak yapılıyor bağlı bulunan mahllenin okuluna kaydediliyor çocuklar ama eylül ayında okullar açılırken gidip istediğin okula kızının kaydını aldırabilirsin panik yapma :)

bu arada geçmiş olsun araba olsa bi dert olmasa bi dert, ben de ayakkabılarım batmasın diye arabayla dalardım :)

şükür kazam yok olsa zaten babam öyle senin ablan gibi bakış atmaz direkt anahtarı alır elimden oldu bitti der :P

takma tokadan başka bi şey kafaya.

Adsız dedi ki...

istanbulda olupta kaza yapmamak mümkün mü?bi de blogcular arasındaki bu tarikat ilşkisini anlayamadım.efsa dikkat et,yada ben onu tanıyorum ortak arkadşımız var,çok tehlikeli..bu nasıl bir özgüven sorunudur..insanların özel hayatlarına müdahalenin ötesinde bişey.ben blog yazmaya başlayınca birisi bana senin ne amaçla yazdığını biliyorum demişti.ben bile bilmiyorum,o nerden biliyo anlayamadım.

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Çok geçmiş olsun.

efsa dedi ki...

delimmm çok sağol tatlım. Allah tan daha önemli bişiy olmadı.


özlem çok teşekkür ederim canım ya. :( Havalimanının hizasının oralardaki seraların birinde oldu.


Böceğim bazen çok yorulduğumu hissediyorum. Beni dinleyecek bir mimoza var yaşadıklarımı gören, herkesin kendince derdi varken kime ne anlatayım. İdare edeceksiniz artık arada :)) ve gelmeyen olmaz, eninde sonunda her tilki gelir kürkçü dükkanına. Ama dediğim gibi, barışacak olsam boşanmazdım. Zaten sorun hala çabasızlığı kızı için bile. Kızdığım tek şey o...


sufi... ablacım, korumaya çalıştığım sakinlik, içimde bir zaman sonra patlamalara yol açıyor. Yani nasıl bu kadar kayıtsızlık olabiliyor diyorum. Bir babasın sen, 2,5 ay görmemişsin. Sadece2 gün gördü ya. Oda belirttiği tarihten sonra geldi. Kızım o nedenle ailemin gidişini bile göremedi ki annemler gitmeden önce görmek istediler. Bu bencilliği görünce dayanamıyorum. yoruluyorum. Bir baba daha yenilerde kızını alıp başbaşa parka götürdü düşün.

İnan hiç hoşuma gitmiyor, onun hakkında böyle sinirlendirici konuşmak, ama doldum artık. Senelerce hep empati yapmaktan yoruldum.

Kendimi bırakayım diyorum, bırakıyorumda bazı bazı ama olmuyor. İncinme-sevilmeme korkusu beni kontrollü yapıyor. En büyük neden bu.

fish dedi ki...

efsa'm, bezelyenin sana davranışında şuanki hareketlerinde baba tarafına olan düşkünlüğünde ( yanlış anlamadıysam tabii ) kendi küçüklüğümü gördüm sanki...belki sana karşı dolduruyor olabilirler çocuğu, kendilerini daha farklı gösteriyor olabilirler...bana yapılırdı bu...anneme karşı doldurulurduk ben ve kardeşlerim..
ama şimdi varsa yoksa annemiz :) biraz daha büyüsün bu etkiler geçecektir üstünden emin ol...sen annesin, yanlız da olsan desteksiz de kalsan...bezelye bunu bilse de bilmese de, sen acabalara düşsen de emin ol ki çocuğuna sonsuza kadar yetersin...bunun kıymetini bezelye de anlayacaktır...teşekkürü öğrenmesi için zaman ver ona, bana verildiği gibi :)
kaza için geçmiş olsun :) yanlızlığın içinse kapım sana açık bilesin...ben istanbulda olduğunu bilmiyordum :( ben de yanlız sayılırım artık...seni anlıyorum, özellikle bulaşıklarıla bakışma kısmında :)
mailin yeter görüşmek için...

Adsız dedi ki...

cok gecmıs olsun efsam.dıkkat etkendıne bezelyeye.

JoA dedi ki...

efsacım amma da şişmişsin yahu:) öncelikle geçmiş olsun. diğer her şey zaten geçecek. içinde bulunduğumuz anda pek çok şey karmaşık gibi görünüyor ama bir şekilde yoluna giriyor.

efsa dedi ki...

Nily nefes ne kelime oksijen tüpü paklayacak beni sanırım :)))) teşekkür ederim. :)


Bekriya bu yıl değişmiş ama ya. muhtardan listeleri çekmişler falan. inşallah olur ama o zamana kadar kayıtları yaptırmış olurum herhalde ben. :(

Benimde ablam paniktir :)) yoksa bişiy diyeceğinden değil.


eczahaneci yok ben Akdenizin güzide bir şehrindeyim. O arkadaşımda çok farklı bir şehirden, benim kaç yıllık arkadaşım. uyardığı kişi hakkında bişiyler biliyor ve söylemiyor. Birde sorma diyor. sadece ben seni seviyorum ve dikkatli olmanı istiyorum diyor. Garipti. sormadımda konuşmamda.

efsa dedi ki...

Kedicim çok teşekkür ederim. Çok şükür önemli bişiy olmadı. Bana da güzel bir tecrübe oldu sonuçta.


fish ne kadar bir zamandan bahsediyoruz?. ya benmi büyütüyorum acaba diyorum bazen ama. Bizden çok onlarda kalmak istemesi içimi acıtıyor.


Dolunay çok sağol bitanem, edeceğim. dedim ya motor biraz arkadan iteklemeli benim, anca akla gelipte uygulamaya geçiyor. dikkatli olacağım.


JoAa ruh hali değişikliği yaşıyorum bende. her karmaşıklığın içinde bir çözüm var da. Ben hangi noktaya bakmam gerektiğini bulamıyorum. Dönüp kendime mi bakmalıyım.

JoA dedi ki...

efsacım, sen gayet de güzel biliyorsun yolu aslında:) kendine, hep kendine. ama adil olmak şartıyla. ben kendime hep çok haksızlık ettim, sen de aynı şeyi yapmaya meyillisin gibi geliyor bana. kendini yok yere dövmek hiçbir yere ulaştırmıyor insanı:)

efsa dedi ki...

ama bu sevilme kaygımı, incitilme korkumu çözemiyorum. Tek sıkıştığım nokta bu. Herkes beni sevmek zorunda değil, ama sevmeme ihtimalinde bile kendimi suçluyorum. Kendimde sevdiğim gerçekten çok sey var takdir de ediyorum. ama iş ikili ilişkilere gelince dengem şaşıyor. beni haketmediğini bildiğim insanlardan bile kopamıyorum sonra.

JoA dedi ki...

efsacım, sen herkesi seviyor musun? peki sevmediklerin kötü ya da değersiz insanlar mı? hiç sanmıyorum. nasıl ki sen herkesi sevemezsen, herkes de seni sevemez. bu senin kötü/yetersiz/haksız vs olduğun anlamına gelmez. sevmemek için çok abuk subuk nedenlerimiz bile olabilir. ben bazı insanları mimiklerinden dolayı sevemiyorum mesela. bu ne onları kötü yapar ne de beni.

incitilmekten korkarken kendini incitiyor olmayasın sakın? hayatta incitmek de var incitilmek de, baştan kabul etmek lazım.

bir de şu "hak etme" meselesine karşıyım ben. birinin bir başkasını hak etmesi diye bir şeyi kabul edemiyorum. böyle söylediğimiz zaman mutlaka bir kişiyi diğerinden üstün görüyoruz çünkü. oysa böyle bir şey yok. farklılık var, üstünlük değil.

sanki çok bi halt biliyormuşum gibi yazıp duruyorum ama bence şu ikili ilişkiler konusunu biraz askıya al sen. hiç düşünme o kısmını, kendine odaklan. eski kocanı filan da boşver, olduğu gibi kabul et. varsa var, yoksa yok. çünkü onu dikkate aldığın her olayda, hayatını ona göre şekillendiriyorsun ister istemez. sonra da üzülüyorsun.

gerisi kendiliğinden gelecektir ve eminim ki güzel şeyler olacaktır.

efsa dedi ki...

Dedim ya işte beklentiler, herşey dengeli olsun isterken, ben yaptım sen yapmadın davasındaki üstünlük benimkisi. İnsan saçma olduğunu bilse de yine de aynı hataya düşebiliyor.

Ben varya mutluluğu büyük dramların arkasında arıyorum. Aşk o zaman aşkmış gibi geliyor. dediğin gibi benim biraz kafa dinlemem lazım ama dayanamıyorum ki. Dürtüyor bir şeyler. :))

sufi dedi ki...

Efsacım;
Biz seni seviyor ve önemsiyoruz.Varsay ki bütün bunlar senin tekamülün ve bir şeyleri aşman ve öğrenmen için başına geliyor.Bu dersi görmesen diploma alamayacaksın.Kabul et adamı bağışla ve göbek kordonunu kes yolla bebeğim. sen sana ve kızına yetersin.Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

bu nasıl arkadaş ki,birşeyler biliyor ve kendine saklıyor,yoksa kendiside bildiği suça ortak mı? örtülü suçluluk duygusumu yoksa arkadaşın kendisi ilgili bir gerceğe ulaşmandan korkan maskeli iyi arkadaşlığın paniği mi.panik insana hata yaptırır.gercekler ortaya çıkar.susması gerektiği zaman konuşanlar panik içerisindedir.psikolojik tarafını ben tatilden irdelerizç

efsa dedi ki...

sufi ben onu birçok konuda affettim. onun yüzünden kendimi affetmediğim konularda bile kendimi affettim. Affetmediğim kızına davranışları. Bir baba gibi davranmaması.


eczahaneci tamam o zaman sen gelince bir daha geçeriz konunun üzerinden. iyi tatiller. :)

mimoza dedi ki...

anam bu ne ya biri sana dur desin. hayatındaki(S)baş harfli yanlışlık için ben demiştim ben biliyodum demek istemiyorum sen benim düşüncelerimi biliyosun.bezelyeye gelince senin eski hallerin ben zamanında senle nasıl baş ettiysem sende üstesinden geliceksin.benim nasıl haberim yok kazadan yaa.görüşücez senle seni özledim bu arada.senle başetmek çok zor bazen beni yoruyosun ama senin için herşeye deger kuzummm.ŞIMARIK BÖCÜK seni yanlız bırakmak. istemezdim ama ters zamana denk geldi.bezelyeyle ilgili konuşanları boşver zamanla kimin nasıl kimin yanında olması gerektiğini anlıcak.başkalarına bakıpta sakın yanlış hareket etme onlar bizim canımız anneler fedakardır şuan yanımızda olanlar zamanla bizden ayrılıcak biz kızlarımızla kalıcaz kafana takma su akar yolunu bulur.

efsa dedi ki...

mimoza konuşmalıyız evet. hazır çenem açılmışken. :)))

erkan bal dedi ki...

geçmiş olsun. sigortan karşılar umarım:p bi de sen o blogcuya karşı dikkatli ol aman tekin değildir;) der.. mişim mi diyorlardı...
aile saadetine ise yorumla bile müdahale etmiyorum...aman. tırsarım.

efsa dedi ki...

İbraam, Aile saatinden 1 yıldır ilk kez blogunda bahseden bir insan olarak, bence de karışılmaması daha uygun düşer. Ben arkadaşlarıma kız erkek bile ayarlamam, ince işlere karışmaya korkarım. :))

Sigorta karşılar. ama trink ödenecek sanırım. Ablamın suratıda tam tahmin ettiğim gibiydi. :))

Pilli Petro dedi ki...

kayıtları muhtardaki kaytlı olunan yere göre oromatik yapıyo meb artık ama eylülden itibaren değiştirebilir yeni adresinizi verebilirsin.

panik yapma meb e sor en temizi.

ELİF dedi ki...

Efsacım geçmiş olsun canım..
Ayakkabılara kıyamadın demi,arabanın kaportasını çökerttin..
Tıkır tıkır gitseydin işte..
Kaportayada birşey olmazdı...
Neyse artık bundan böyle yanında arabanda yedek bir ayakkabı taşı ,ne olur ne olmaz...cANIM...

efsa dedi ki...

Bekriya bakalım çarşamba belli olacak.



Elif sorun şu ki ayakkabılarımla arabanın göçmüş kısmı aynı para ediyordu. :)))

Related Posts with Thumbnails

..