8 Ağustos 2009 Cumartesi

33 Okul 3003 Öğrenci İçin El Ele


"Her Çocuğun Bir Masalı Olsun" Kampanyasından sonra BirMilyonKalem Sitesi (1MK) oganizasyonu ile çocuklar için bir şeyler yapmaya devam etmek istedi. Veee okullar açılmadan önce, ihtiyacı olan öğrencilere yönelik kalem ve defter yardımı kampanyası başlatılıyor.
Kampanyanın adı "33 KÖY, 3003 ÇOCUK İÇİN EL ELE"

Bu kampanya için:
Balıkesir'in Dursunbey ilçesini pilot bölge olarak seçildi.
Peki neden Dursunbey? derseniz...
Dursunbey Balıkesir'e bağlı şirin bir ilçe. Batıda olmasına rağmen 640 rakımlı, engebeli bir coğrafi yapısı var. İlçe ormancılık, tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. İlçenin Balıkesir il merkezine uzak olması (70km) yüzünden özellikle eğitim ve sağlık alanında sıkıntıları var. Uzun yıllardır süren öğretmen açığı ilçenin bakanlıkça "zorunlu doğu görevi" kapsamında değerlendirilmesi sayesinde kısmen giderilmiş. 103 tane köyü olan ilçede taşımalı eğitim uygulandığı için 33 tane ilköğretim okulunda eğitim veriliyor. Bu okullarda yetkililerle birlikte 3003 adet fakir öğrenci tesbit ettik. Bu öğrencilerin bir kısmı Yatılı Bölge okulu ve 200 kadarı ilçe merkezinde öğrenimlerine devam etmekteler.

Birinci yaşını kutlamaya hazırlanan BirMilyonKalem Sitesi kampanyanın sosyal etkinlik yönünü üstlenmek ve duyurmak dışında, kampanyaya eşya ve para toplanması konusunda müdahil olmayacaktır.

Tüm gönderiler, ilçe milli eğitim müdürlüğü adresine ve açtığı hesaba yapılacaktır. Ancak, daha sonra bu konuda göndericilere ve toplanan yardımlarla dağıtımlara ait veriler kamuoyu ve okurlarımızla paylaşılacaktır.

Sevgili PİNO tarafından çizilen logoyu ve ilgili linki http://www.birmilyonkalem.com/?p=17439 sayfanıza ekleyip kampanyayı duyurursanız başlangıç için 3033 çocuğu sevindirebiliriz. Ardından sel felaketine uğrayan iller gelecek. Belki daha niceleri...

Biz bir çok şeyi yapabiliriz. O nedenle elimizi hiç bırakmayalım.

Kampanya ile ilgili öneri, görüş ve geribildirimlerinizi birmilyonkalem@gmail.com adresine yollarsanız seviniriz. Amaç, mümkün olduğunca hızlı bir şekilde çok insana ulaşabilmek. Geçen kampanyadan deneyimimizle ilgili metni ulaştırdığınız dostların e-postarınıda bize bildirirseniz çok seviniriz.
Kampanya ile ilgili haberleri http://www.birmilyonkalem.com/ ve http://uzagagidenkadin.blogspot.com/ adresinden izleyebilirsiniz.
Sonrası mı? Karınca kararınca herkes kendince yardımını yapacaktır. Dursunbey ilçesi bir başlangıç olsun. Kampanyamız devam etsin. Sel felaketine uğrayan iller, kütüphanemizin kurulduğu Yeşilovacık ve daha niceleri...Biz bir çok şeyi yapabiliriz. O nedenle elimizi hiç bırakmayalım.

Not: İlçe ve okullar hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için aşağıdaki web siteleri ziyaret edilebilir.

http://www.dursunbey.com/
http://www.dursunbey.gov.tr/haberler/287/EgiTiM.html
http://www.dursunbey.gov.tr/haberler/283/iLcEMiZiN-COgRAFYASI.html
http://www.dursunbey.gov.tr/haberler/241/KoYLERiMiZ.html

8 yorum:

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Efsa'cığığm, biz birlikte güçlüyüz değil mi?
Sevgilerimle...

Belgin dedi ki...

Ellerim ellerinizde canlarim:)

beenmaya dedi ki...

o zaman hep beraber elele :)))

Adsız dedi ki...

Yepyeni bir kamppanya ve yeni 1MK yazarlarının heyecanını görmek beni çok mutlu ediyor.
Çocuk kahkahalarında buluşmak umuduyla...

Düşünelim daha çok insana nasıl ulaşabiliriz diye.
Bu konuda öneri ve yardım bekliyorum.
Adresim aynı:)

efsa dedi ki...

Evet Özlem güçlüyüz çok şükür. Teşekkür ederim. :)


Belgin ablam biliyorum sen yüreğinle bile dokunuyorsun bizlere.


Maya :)) hı hı elele


ve Uzağa Giden Kadın, elimden ne gelirse yardım edeceğim. düşünüyorum bil...

Cüzzamlı Melek dedi ki...

sen baya baya sivil toplum pilogçusu olmuşsun şekerim. tebrik eder, devamını dilerim..

Adsız dedi ki...

insanların okuma isteğinin bir grup terapisi ile çözüleceğini düşünüyorum.hadi o okula yardım edelim kolaycılığına kaçmak istemem.benim okuduğum yer şehir merkezi idi,tek kitapçı vardı.herşey yoktu..dostoyevskinin bir kitabını okumak için kitapçıya sipariş verirdik,kışta soğukta terminalde beklerdik,gelen otobüsten kitabı alabilmek için.dursunbey e yardım edelim,ama kaçını kurtaracaksın hiçbirini.çünkü çoğusu gene büyüğünce tarlasına bir ürün ekip 2 ay çalışıp bir yıl boyunca o kazancı harcamayı hedef ednmiş kitleye birşey veremezsiniz.gerçek şu ki;oradaki çocukların başarıya ulaşması için ellerini ceplerinden çıkarıp merdiveni öyle çıkarmaları gerekiyor.sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

cümle düşüklükleri olmuş.anlayan anladı sanırım. sevgiler (2)

Related Posts with Thumbnails

..