1 Ağustos 2009 Cumartesi

Bugünlerde ben



* Ben bu günlerde; heyecanlıyım. 5 gündür kızımın sesini bile duymamıştım. Fakat çok özledim bu hafta... Her zaman özlüyorsun ama bu hafta kokusunu duydum burnumun ucunda...

* Bugün abimle telefonda zırt pırt görüşüp tercihlerimi konuşuyorum. Tam kararımı verdim sosyoloji okuyayım demişken, abime de bir sorayım deme lüksünde bulundum. Oda zaten aklımda olan sağlık alanında bir bölümü "okusan iyi olur, bizde bile öğrenciler fazla yok, konuştuğum iş yeri sahipleri bile bunları araken" deyince... bende ipler koptu.... Yarın mutlaka bu tercihin bitmesi gerekiyor bakalım... Abime çok sevdiğim bir ablamın; "bütün mühendisler çatlaktır" lafını hatırlatasım geldi. Yahu be adam ben ilk sevincimi seninle paylaşmadım mı? Neyi seçsem iyi olur diye tavsiye istediğimde o zaman niye vermedin diye çemkiresim geldi.

* Dans kursunda çok hoş videolar çektik. Gün boyu belki 5 er kez izledim bütün danslarımızı. Vay be dedim, aa ne basit bir hareketmiş, ama yaparken daha güzel, ahaha kafamı eğmişim, omzumu çok sallamışım, fazla kıvırmışım, bacaklarım ince çıkmış, kilolu çıkmışım, saçlarımın rengi ne hoşmuş, S. ne güzel dansetmiş, ama keşke etek giymeseymiş, bu çocuk adımları şaşırıyor, kendimi sakınmış hep arada boşluk bırakmışım, vs. demişim... :))) buraya da koymayı inanın istedim, bu aralar bolca övgü, takdir, onay sözü bekliyorum. Koyamam tabiki, sıkar açıkcası. Ablamdan başka hiç kimse görmedi henüz 1 haftalık videoları bile.

* Bu aralar çok fazla stres yüklüyüm sanırım. Ellerimin üzerinde pul pul dökülmeler başladı. Şirketin Dr u strestendir dedi. Bir merhem verdi. Bakalım... Ben bezelyenin (aşağıdaki) okul haberini öğrendikten sonra olması ayrı bir acınası...

* Birde sol ayak bileğimde geçe sene oluşan ve sebebi bir türlü bulunamayan ödem, yine baş gösterdi... Nasıl iyileşecek bilmiyorum... Sebebi ve ne olduğu bilinmiyor çünkü...

* Bu hafta 4 günlüğüne yıllık izne çıkacağım. Ölmeden önce anneannemi görmek istiyorum ve anne baba abimi özledim.

* Bezelye onların yanında okuyacak 1 sene. :(( ne kadar kabul etmek istemesemde, hiç içimden gelmese de buna mecbur kaldım. Elim ayağım sıkıştı diyebilirim. :( 1 sene sonra babasının kredi borçları biterse özel okulu düşüneceğiz. Bana kalsa ilk yarım dönemden sonra kızımı istediğim okula yazdırmak için kiralık bir ev bakmak olacak birkaç aylığına...

* Arabamız tamire gitti. Ablam sesini çıkar(a)madı. Açıkcası haince bir zevk almadım değil içimde bir yerde. Bir kenarda birikmiş paranın olması insanın ablasına bile söz geçiriyor-muş. Acı ama gerçek.

* 10 Yılda ilk kez kredi kartlarımın bir tanesinin limitini doldurdum, diğerine de yaklaşmış olmalıyım. Pişman değilim çünkü ilk kez içimden ne geçiyorsa ve nasıl doğru geliyorsa yaptım. Üstelik bundaki limitlerin yarısını ailem için kullandım. Kendime de değil. O nedenle hiç keşke meşke ay sıksaydım demiyorum. Kovulmassam öderim, 2 aya da toparlarım diye düşünmekteyim.


resim alıntı

9 yorum:

Böcek dedi ki...

bezelye senin yanında kalmayacak mı şimdi 1 sene boyunca:(

efsa dedi ki...

Ben yarım dönemden sonra aldırmayı düşünüyorum. Eğer babası yine paranın yarısını ödeyemem diye tutturursa, istediğim bir devlet okuluna yazdırıcam yarım dönem sonra.. Ama bunun için baya bir koşturmam gerekiyor. kiralık ev noterden kria belgesi, belediyeden numarataj, nüfusa bir fatura sureti, falan filan bir ton evrak işi ve para zaman kaybı. ama değecek inşallah.

Hafta sonları alabileceğim sadece. O koyuyor.

LoLLa dedi ki...

işşşte plan program diye buna denir işte yasamak buna denir :)
olsun zor da olsa yine de guzel .)

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Efsa'cığım, her şey gönlünce olsun ama bezelyen de yanında olsun.
Senin ÖSS sınavını kazanmandan seni tanımadığım halde bir bilesn nasıl gururlanıyorum?
Sevgilerimle canım.

Belgin dedi ki...

Efsam, bilirim ne zordur cocugundan ayri kalmak, ama bütün bu yaptiklarimiz onlarin iyiligi icin. Haftasonlari bol bol koklasirsiniz anakiz. Allahim kolaylik versin canim.
Seni ve kizini cok sevdigimi söyleyip, öpüyorum ikinizide:)

larry dedi ki...

Zamanlaması hoşuma gitmedi şu çıkacağın tatilin.

efsa dedi ki...

Lollam; öyle ama yine de 1 sene çok uzun geliyor gözüme. :( Geceleri sana tesadüfen çarpmış bir el olmuyor. yada seni her daim koklayıp "aaa daha tam koku oluşmamış" diyen bir cıvıldama olmuyor falan... Ama diğer yandan aksamları kurs dönüşü vicdan azabın olmuyor.


özlem çok teşekkür ederim canım. Dün zor şer sosyolojiyi yazdım, abimde sadece beynimi karıştırmak ile kaldı.

Bezelye malesef bu sene orada. ne kadar yırtsamda bir yerlerimi en doğrusu bu. sadece zamanla kabulleniyor insan. yarım dönem diye avutuyorum bende.


Belgin bende seviyorum. İnşallah görüşeceğiz olmadı sabah gelip akşam dönerim ablacım seni görmeye.
Hele bi gel de.


larry yorumsuzsun.

Adsız dedi ki...

1- resim etkileyici,nereden alıntı onu da yazalım bi daha ki sefere
2-başta 5 gün görmeyince kokusunu özlediğin veletler büyüğünce 'baba ne vardı’ diye telefon açabiliyorlar
3-çok büyük ateş yakmak için önce cılız samanları tutuşturmak gerek der shakepeare,sosyoloji okumak istiyorsan onu oku.bi yerinden başla,ucundan tut.
4-dans kurslarında kadınlar zaten hep fazla kıvırtır,erkeklerde bitse de gitsek tavrı içerisinde sopa gibi danseder.bu yüzden kadınlar partnerleri ile değil dans hocaları ile dansetmek için birbirlerini yerler
5- bütün dr lar anlamadıkları konulara strestendir der çıkarlar.bir eczacıya gitsen sana en doğru ilacı verir.
6-kredi kartları geri tepen silahlar gibidir.ne kadar çok harcarsan geri tepmenin verdiği seni sarsma şiddeti o kadar fazladır.bundan kurtulmanın tek yolu zengin sevgilidir..

efsa dedi ki...

eczahaneci :) bende madde halinde devam edeyim:
1- tamam linkini bulduğum an sana da bilgi veririm.
2- bende en çok bundan korkuyorum ve bu yüzden 45 imde ölmeyi istiyorum. çünkü ihmal görmeyi istemediğim davranış.
3- doğru seçim desene. :)
4- hep hoca ile dans etmem benim şansıma mı diyorsun yani :)))
5- Şirketimizin dr u iyi biridir hep uzamana yönlendirir. Şuan mesela geçen sene kapılarını aşındırdığım romotoloji bölümünü bir kez daha aşındırmam için dr isimleri buluyor bana. ve tabi cildiyeci... Benim ilaç alrjim varda bazılarını alamıyorum.
6- Şuan sana yazan şahıs hiçbir sevgilisinden hediye almamış biridir. İstersen salak da diyebilirsin. Bir erkek bana para ile başlayan bir cümle kurduğunda tırsıyorum. Çok şükür kendime yetecek kadar kazanıyorum. ona minnet etmektense kendi kendime az öz yetinirim ben.

Related Posts with Thumbnails

..