6 Haziran 2009 Cumartesi

Dans günlükleri


- Bu aralar bir çok şeyi üstüste yapma becerisini geliştirdim iyice. Aynı günde bir çok alanda faaliyet gösteriyor gibiyim. Geçtiğimiz haftalarda dans kursuna başladım. Zaten salsayı biliyordum biraz. Hoca da seni bir önceki kursa yetiştiririz deyince, haftada bir gün birebir dans ede ede. günde 9 figür falan göre göre bir öncekine yetiştim. Yoksa baya bekleyecektim.

Hani salsa biliyorum dedim ya. Palavraymış. Ben bir bok bilmiyormuşum efendim. Hele bir ki üç beş deyip yediye kadar adım saymak falan ooo. Ya ben eşimle veya arkadaşlarla dans ederken böyle birbirimize pek bir alışmışız sanırım. Oradaki haraketleri şimdi, şimdiki hareketleri de o zaman yapmıyordum. Bu kadar çok ıvır zıvır ayrıntıyı, hareketi bilmiyordum. Ama hoca beni sevdi, 6, derste onların 16, dersine yetiştim.

Nasıl kontrollüymüşüm ama anladım. Kendimi karşımdakine bırakırsam iyi olacak ama olmuyor işte. :) Arada kendi kafama göre dönüveriyorum. :)))) Şimdi swinge başladık. Adamın beni döndürmesi gerekiyor ya. Nerdeee ben hız alıp kendim dönmeye kalkıyorum. Öyle olunca 1,5 tur atıyorum kalıyorum. 


- Birde bachata yapıyoruz. Hoca hep bana bunu yaptırmak istiyor. Örnek falan yapılacaksa gel kızım hesabı hep benimle gösteriyor, yeni şeyleri deniyor falan. Müziği çok güzel yakalıyormuşum, ritmim buna çok uyuyormuş iyi mi. Oysaki ben hiç sevmemiştim bu dansı. Yapış yapış oluyorsun karşındaki ile bazen. Adamı iki elinle okşar gibi hareketler falan var arada. Hele facebookta bir video vardı, anam anam demiştim. Bu dansın sevdiğim tek yönü; ayak atmaları, karşıdakinin dizinin arkasına. Birde ayağını dizine takıp eğiliyorsun ya arkaya... bitiyorum o an. Saçlar geride sallanıyor enfes bir görüntü çıkıyor ortaya. (Ama bir daha yazlık bir elbisemle gitmeyeceğim. Dönerken saldım çayıra bir görüntü çıkıyor. Hele salsa da......)

2 ay sonra tangoya başlayacağız kısmetse. Nasıl hevesle bekliyorum anlatamam. 

- Birde o kıytırık dans ayakkabısına o kadar para vermeye gönlüm el vermiyordu. Ben ona 2 ayakkabı alırım üstelik her yerde de giyerim falan diyorsun görünce. Ya topuğu arkaya sallanıyormuş gibi bir hissi var. Ama kırmızısı öyle güzel ki... Gönlüm el vermiyordu ya, sıka sıka verdi! :) 

- Reiki kursuna katıldım. Nasıl olduğuna ilişkin bir başka yazıda açıklayacağım bunu. İlginç bir deneyimdi.

- Arabanın lastiğine çivi girmiş. Nasıl korkuttular ama iş yerinde beni. Lan tam eve gidicem. Acilde bir poliçelerle ilgili uğramam gereken yer var. Eyvah dedim şimdi serviste uzun sürer, mesai bitti diye korktum. Allahtan patlasa da gidebilenlerdenmiş, yani öldüm öldüm dirildim. Daha ablamın haberi yok valla. :)))

- Yine aynı gün sabah tam parkedecekken az daha genel müdürü eziyordum. :))))))) nasıl dalga geçti benimle sen usta şöför olmuşsun diye diye. Sende yolun ortasında yürüme diyecektim de demedim. Köşeden her zaman genel müdür mü çıkıyor. 

Bu arada 2 aydır biniyorum arabaya. Zerre korku kalmadı içimde. Hatta küfür bile etmişim geçenlerde. Kornalaşarak nalaşıyoruz bazıları ile de. Sağolsunlar hemen anlıyorlar ne demek istediğimi. 

Resim alıntı

15 yorum:

Ateş Böceği dedi ki...

Bende bir dönem gitmiştim dans kursuna sonra niye bıraktım diye kendime çok kızdım çok keyifli insan kendisini çok rahat hissediyor birde ist. yaşayanlar bu tür kurslar konusunda çok şanslılar .Mesela ben geçenlerde yoga kursu araştırdım gittiğim kursların hepsi izbe yerlerde ve hocaların hepside bir tuhaflık vardı.Adamlar olayı aşıp nirvanaya ulaştıklarını falan sanan tipler kendimi onlarla aynı ortamda hayal edemedim. o yüzden bundanda vazgeçtim anladım ki beni ancak gitar paklar başkada bişiy olmaz anladım yani hevesim kursağımda kaldı yaaaa çok kıskandım :))

Pilli Petro dedi ki...

oo hadi bakalım öğren tüm danslarıda ben de gitsem mi diye düşünmedim değil hani :)

ELİF dedi ki...

AA canım çok sevindim,ne güzel kendin için birşeyler yapıyorsun.
Ben bu sıralar kendim için ne yaptım uzun uzun düşünüyorum..

İyi yapıyorsun efsacım,ben olsam bütün kursalara yazılırdım...

İzDüŞümLeR dedi ki...

Ben de 2 ay kursa gittim şimdilk virgül koydum araya eylüle devam.BEn de kontrolü bırakamayanlardanım ama yine de çok zevkli.Bachatayı ben çok sevdim :))

erkan bal dedi ki...

hakikatten tam gaza gelmişsin. herşeyi birden otomatiğe bağlamış gibi... ama güzel şey bunlar. kafanı dağıtır hiçbi işe yaramazsa... reiki bitince r3 ü dene o da iyi...
bu ara keşke "resim alıntı" yazmasaydın. resmen sabote etmişsin yazıyı:))

Adsız dedi ki...

dans , reiki ...hadı bakalım...

sufi dedi ki...

Reiki ile şifalanmak, salsa ve tangoyla rüzgarın anaforunda teslim olmak ritme ve partnere... ne güzel şeyler bunlar efsacım.Kim tutar seni.Zamanını iyi değerlendirmek yaşamın en güzel yanı.Sevgilerimle.

cecil dedi ki...

:)bacchata hee :)) aşkın dansı..
bol şans sana kurstada trafiktede...

efsa dedi ki...

ateşböceğim, bence bul güzel bir yer başla yeniden biz gülmekten çogu zaman dans edemiyoruz. 6 kişiyiz sınıfta ve evime çok yakın.

reiki ise farklı bir deneyimdi. anlatırım. yogayı ben bilmiyorum mesela denemedim.


bekriyamm git mutlaka acayip zinde tutuyor insanı, eğlenceli oldukça.


elif :) evet 1 aydır hep kendim için bişiyler yaptım ve kızım için. ne bileyim harcamam dediğim paramı bile harcadım mutlu anlar için. kitaplar aldım. gezdim. gezdirdim. mutlu oldum ya.

efsa dedi ki...

İzdüşüm neden gitmedin ki. bence aksatma. ben devam ettiricem diye ayakkabısını bile aldım. :)
bachata evet güzel ama ne bileyim böyle yabancı insanlarla bu kadar yakın olmak garip. yani birleşiveriyorsun bazen.


İbrahim Ortaç yaz geldi diyemidir nedir. böyle bir eneji var içimde. bakalım ikinci için 3 ay geçsin. ama ellerimde enerjinin hissi çok ilginç, anlatılacak sözcük az.


Dolunay yine bir darısı başına durumu diyeceğim. Hele dansı kabul ederse eşinle birlikte gitseniz ne güzel olur. çok eğlenceli.


sufi Bu aralar kendim için yaşıyorum, kızımı ve kendimi mutlu eden şeyleri yapıyorum.

insanları iyileştirme gücünü hep bir mucize olarak görürdüm. ve bunu yapıyor olabilmenin düşüncesi bile muhteşem.


cecil evet ilk basta sevmedim hiç gözüm korktu, hele o videoyu izleyince. ama beklediğim gibi değil Allah tan. ama bir sevgili ile eminim çok daha güzel olur.

Gokhan Kaynak dedi ki...

Tango ve tutku... tebrikler

efsa dedi ki...

Ashure henüz başlamadık Tangoya ama bende çok istiyorum.

Zaten kendime 2009 un başında hedefler koymuştum. hala yazısı duruyor ve yaptıklarımı işaretliyorum.

Tangoda bunlardan birisi idi. :)

Gokhan Kaynak dedi ki...

Supersin bucket list aklima geldi birden:))) hos film ben yazi yazmistim bununla ilgili benim hatun isin uzmani... bachata isine hayir dedim yanliz ne o oyle sarmas dolas:))))))))) benimle yapacak istersede:)

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Dans, ne kadar güzel Efsa'cığım, okuması bile heyecanlandırdı beni.
Devam, devam devam diyorum sana:)

efsa dedi ki...

ashure filmi izlememiştim ama şimdi konusunu okuyunca aaa dedim. :) ertelenmiş şeyleri sevmiyorum. çok şükür çok cüzi bişiy var ertelediğim. yapamadım ların arkasına sığınmıyorum en azından bu da bişiy. birde yapamayacağım şeyleri boşu boşu listeme yazmıyorum.


özlem canım benim teşekkür ederim. aslında zaman zaman nefes almaya birebir. bilmiyorum deneyebiliyorsan denesen, gerçekten iyi geliyor insana.

Related Posts with Thumbnails

..